Bu haberleri okudunuz mu? Kan stokları, adaylıklar ve Trump

Gündem haberleri
Bu haberleri okudunuz mu? Kan stokları, adaylıklar ve Trump

Deprem felaketinin ardından yaraların sarılması ve hayatın normalleşmesi için çalışmalar devam ediyor. Seçim sürecinde ise tablo yavaş yavaş netleşmeye başladı. Öte yandan dünyada da ABD ile Çin'in Ay yarışı ile Trump'ın dava süreci gündem konusu.

Dubai'de tanıdık sözler: 'Biz taşınacağız, çıkın'

Tıpkı İstanbul'da olduğu gibi Dubai'deki beyaz yakalılar da kira sorunu yaşıyor. "Ben oturacağım, çıkın" diyen ev sahipleri, kiracıyı gönderdikten sonra evini iki katı fiyatla ilana koyuyor. İki emlak piyasası arasındaki benzerlikler dikkat çekici.

Fenerbahçe neden eskisi gibi derbi kazanamıyor? Kadıköy'de ne değişti?

Bir zamanlar Kadıköy'de fırtınalar gibi esen, rakiplerine yıllarca iç sahada galibiyet yüzü göstermeyen Fenerbahçe son yıllarda derbilerde zorlanıyor.

 23 yılda 3 deneme... Çok partili sisteme geçişte neler yaşandı?

Türkiye 14 Mayıs'ta yeniden sandık başına gidecek. Ancak Meclis'te çok partili sisteme geçilmesi pek de kolay olmadı. Türkiye'nin tek partiyle yönetildiği 23 yıl boyunca demokrasiye geçiş adımları atıldı. Peki bu süreç boyunca neler yaşandı, Meclis'te ilk muhalefet nasıl oluştu?

İhtilal hükümetinin gölgesindeki adaylıklar ve 1983 seçimleri...

İttifakların netleşmesiyle ve seçimin yaklaşmasıyla siyaset gündemi iyice ısınıyor. Türkiye'nin yakın tarihinin en önemli seçimlerinden biri de 6 Kasım 1983'te yapıldı. Seçimler, 12 Eylül darbesiyle yönetimi devralan ihtilal yönetiminin kontrolünde gerçekleştirilmişti.

'Artık araba kullanmasan mı?' Ehliyet bir yaştan sonra...

Otomobil kullanmak refleks ve dikkat işi... Her ne kadar kabul etmek istemesek de belli bir yaştan sonra bu beceriler zayıflıyor. Peki aile büyüklerimizi onları incitmeden araba kullanma konusunda nasıl uyarabiliriz? İleri yaşlarda araba sürmeyi engelleyen sağlık sorunları neler?

Rekabete ince ayar! NASA'ya dişli rakip...

Ay rekabeti giderek kızışıyor. ABD, Artemis projesi ile 50 sene sonra Ay'a astronot gönderiyor. Ancak ABD'nin bu sefer Çin gibi zorlu bir rakibi var. Çin, 2028'de Ay'a bir üs inşa etmek istiyor. Ayrıca Çin, 2030'lara kadar Ay yüzeyine iki astronotunu indirmeyi planlıyor.

İşte Dogecoin'in hikayesi! Bir internet şakasından doğdu... Twitter'in yeni logosu oldu...

Twitter'in meşhur mavi kuşlu logosu, Dogecoin'in simgesi ile değiştirildiğinden bu yana kripto para biriminin değeri yüzde 30'a yakın arttı. Logonun Twitter'in sahibi Elon Musk'a açılan bir dava yüzünden Musk tarafından değiştirildiği öne sürülüyor. Peki, Dogecoin nasıl doğdu ve bu günlere geldi?

5 soru 5 cevap: Trump hapse girer mi?

ABD, ülkenin en tarihi anlarından birine şahitlik etti ve sürekli olaylarla gündeme gelen eski Başkan Trump, New York Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Trump'ın ifade vereceği biliniyordu ancak kelepçelenip kelepçelenmeyeceği büyük merak konusuydu. Peki Trump gerçekten tutuklandı mı?

Rol yaparak, rol satıyorlar... | 'O seçmelerin hiçbiri gerçek diziler için yapılmıyor'

Dizi, film ve TV sektörünün cazibesi her geçen gün daha çok kişinin kast ajanslarına ilgisinin artmasına neden oluyor. Sahte kast ajansları ise bu ilgiyi suistimal ederek, oyuncu adaylarından kayıt, çekim, proje ayarlama gibi işler için para talep ediyor.

Patron yüzünden EYT'yi kaçıran ne yapabilir?

Pek çok vatandaş EYT hakkını elde etti, yalnız sigortasız çalıştırılan veya sigorta yapılıp primleri eksik yatırılan pek çok kişi EYT hakkından faydalanamıyor. Bu durumdaki binlerce çalışanın ne gibi hakları var? EYT'li olabilirler mi?

Bir dönem hekimler ve mühendisler gündem olmuştu... | Veteriner hekimler neden yurt dışına gidiyor?

Doktor ve mühendislerin yurt dışına göç etmesi son dönemlerde en çok konuşulan meselelerden biri. Şimdi de Türkiye'den başka ülkelere giden iş kollarına veterinerlerin de eklendiği belirtiliyor. Veteriner hekimler, başta İngiltere ve Almanya gibi istihdam açığı olan ülkelere gidiyor. 

Engelli vatandaşların iradesi sandığa ne kadar yansıyabiliyor? Oy verebilme oranları ne?

14 Mayıs seçimleri için görme engellilerin 'oyun gizliliği' esasına göre oy kullanabilmesi adına özel şablonlar hazırlandı. Peki, ülkemizdeki engelliler oy kullanırken ne tür zorluklarla karşılaşıyor? Engellilerin iradesi sandığa tamamen yansıyor mu? 

'Avrupa'nın en güçlü topçu ordusu...' | Finlandiya NATO'ya ne sunabilir?

Finlandiya'nın NATO'ya üye olmasıyla örgütün Rusya'yla sınırı iki katına çıktı. Finlandiya aynı zamanda gelişmiş ordusuyla da dikkat çekiyor. Peki, Finlandiya'nın NATO'ya üyeliği örgüte askeri açıdan neler katacak? 

Kızılay'ın kan stoklarının sınıra yaklaşması ne anlama geliyor?

Her yıl ramazan nedeniyle düşen Kızılay'daki kan stokları bu yıl depremlerin de etkisiyle kritik seviyenin de altına indi. Uzman doktorlar elde yeterli kan olmaması durumunu ciddi bir problem olarak nitelerken bunun hayati sonuçları olabileceğini vurguluyor. 

KKM'ye olan ilgi tekrar nasıl arttı? 1.7 trilyonu aştı...

Vatandaşın parasını Borsa İstanbul gibi diğer yatırım araçlarına kaydırmasıyla Ocak ayında 1.3 trilyona gerileyen Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemine ilgi tekrar artıyor. Mevduatta bulunan para Mart sonunda 1.7 trilyonu aştı. Peki KKM'ye olan ilgi neden artıyor? 

Tetris nasıl ortaya çıktı? Para, zeka ve fırsatların hikayesi...

Milyonlarca kopya satan, Nintendo Gameboy'un popüler olmasını sağlayan Tetris filmlere konu olan bir hikayeye sahip.

 Derin bir ekonomik krizi hisseden Yunanistan nasıl bu kadar silah satın alabiliyor?

Yunanistan ülkesini bir cephaneliğe dönüştürmüş durumda. Fransa'dan aldığı krediler ile savaş gemileri ve jetler satın alan Atina, ülkesini ABD üsleriyle de donatıyor.

 Genç mi, tecrübeli mi? İşe alım trendi değişiyor mu?

Küresel trend genç çalışan istihdam etmekten daha tecrübeli veya yaşlı personeli işe almaya dönmüş gibi gözüküyor. Bazı iş verenler yaşı ilerleyen çalışanların yeni bir olayı kavramakta zaman zaman zorlansalar da adapte olduktan sonra yüksek iş etiği ile çalıştıklarını söylüyor.

 Çalışırken müzik dinlemek üretkenliği artırıyor mu?

İş yerinde çalışırken müzik dinlemek artık olağan bir durum haline geldi. Uzmanlar ise müzik dinlemenin kişinin durumuna, yapılan işe ve dinlenilen şarkıya göre iş yerinde performansı artırabileceğini söylüyor. Ancak bazı durumlarda müzik dinlemek verimliliği düşürebiliyor.

Kaynak: Web Özel

deprem Web Özel seçim