Bakan Göktaş'tan Gazzeli bebekler için çağrı

Gazze Mahinur Özdemir Göktaş Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Filistin İsrail
Bakan Göktaş'tan Gazzeli bebekler için çağrı

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gazzeli bebekler için sosyal medya hesabından çağrıda bulundu. Göktaş, Gazzeli bebeklerin tüm dünyanın gözleri önünde hayattan koptuklarına dikkati çekti.

İsrail, Gazze'ye enerji aktarılmasını engelliyor. Gaz girişlerinin yasaklandığı bölgedeki hastanelerde bebekler ölüm tehdidiyle karşı karşıya. Hastanelerde yatan hastalar ve yaralılar ise tedavi olamıyor. Yoğun bombardıman altında olan Gazze'deki hastanelerde 130 prematüre bebek enerji girişine izin verilmediği için ölüm riskiyle karşı karşıya.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur ÖzdemirGöktaş, bu duruma dikkati çekerek dünyaya çağrıda bulundu. 

BU VAHŞETE DUR DENMELİ

Bakan Göktaş, enerji sıkıntısıyla savaşmakta olan Gazzeli bebeklerin tüm dünyanın gözleri önünde hayattan koptuklarına dikkati çekerek,

"Uluslararası toplumu bir kez daha insani değerlerin yanında durmaya, bu vahşete dur demeye ve gerekli yardımların ulaştırılması için acilen adım atmaya davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

Göktaş, sosyal medya hesabından "Gazzeli bebekler yaşasın" (#LetGazaBabiesLive) etiketiyle yaptığı paylaşımda, Gazze Şifa Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Fadia Malhis'in kuvözdeki yenidoğan bebeklerin elektrik sağlanamazsa 8 saat içerisinde yaşamlarını kaybedebileceğini anlattığı görüntülere yer verdi.

 Göktaş, şunları kaydetti:

"Gazze'de enerjinin tükenmesiyle birlikte hastanede makineye bağlı olarak yaşam mücadelesi veren bebekler tüm dünyanın gözleri önünde hayattan kopuyor. Uluslararası toplumu bir kez daha insani değerlerin yanında durmaya, bu vahşete dur demeye ve gerekli yardımların ulaştırılması için acilen adım atmaya davet ediyoruz."

 

Kaynak: AA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Dünya haberleri gazze filistin