İsrail'in gaz girişini engellediği Gazze'de 130 bebek ölüm riskiyle karşı karşıya

Gazze Dünya haberleri İsrail Filistin
İsrail'in gaz girişini engellediği Gazze'de 130 bebek ölüm riskiyle karşı karşıya

İsrail'in abluka altına aldığı Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun bombardımanı devam ediyor. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yakıt girişi yapılmasına izin vermemesi, bölgedeki hastanelerdeki 130 prematüre bebeği ölüm riskiyle karşı karşıya bıraktı.

İsrail'in gaz girişini engellediği Gazze Şeridi'nde hastanelerdeki 130 prematüre bebek ölüm riskiyle karşı karşıya kaldı. 

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları çatışmaların 15. gününde de yoğun bir şekilde devam ediyor. Saldırılar sürerken bir de bölgeye gaz girişinin engellenmesi birçok sorunu da beraberinde getiriyor. İsrail'in Gazze Şeridi'ne gaz girişi engellemesi, hastanelerde prematüre bebeklerin hayatını tehlikeye soktu. 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, bölge hastanelerinde yakıt yetersizliği nedeniyle jeneratörlerin çalıştırılmasında sıkıntı yaşandığı belirtildi.

130 BEBEK ÖLÜME TERK EDİLDİ

Açıklamada, "Gazze Şeridi'nde 130 prematüre bebek, İsrail işgalinin hastane jeneratörlerini çalıştırmak için gerekli yakıtın getirilmesine engel olmasındaki ısrarı sebebiyle ölüm riskiyle karşı karşıya." ifadesi kullanıldı.

İsrail'in uyguladığı abluka nedeniyle yakıt sıkıntısı çeken Gazze Şeridi'ndeki hastanelerde ciddi problemler yaşanıyor.

HASTA VE YARALILAR TEDAVİ EDİLEMİYOR

Hastanelerdeki elektrik sıkıntısı, tıbbi araç gereçlerin kullanımını zorlaştırarak hasta ve yaralıların tedavisine engel oluyor.

İSRAİL BÖLGEYE YAKIT GİRİŞİNE İZİN VERİLMEYECEĞİNİ DUYURMUŞTU

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, yaptığı açıklamayla Gazze'ye yakıt girişine izin verilmeyeceğini duyurmuştu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, daha önce de, "Gazze Şeridi'ndeki hastanelere acilen yakıt ulaştırılmaması durumunda bunun yaralılar ve hastalar için ciddi tehlike oluşturacağı konusunda uyarıyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

 

Kaynak: AA

İsrail filistin Dünya haberleri Gazze Şeridi