Mısır, Filistin halkına 'çifte standart' uygulanmasını kınadı

Mısır Filistin Dünya haberleri İsrail
Mısır, Filistin halkına 'çifte standart' uygulanmasını kınadı

Mısır, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, birçok dünya ülkesinin Filistin halkına 'çifte standart' uygulanmasını kınadı.

Mısır, Batı'nın Filistin halkına yönelik tutumunu eleştirerek uygulanan 'çifte standart' politikasını kınadı. 

Mısır, Gazze'deki insani krize değinerek, özellikle Batı ülkelerinin Filistin halkına yönelik tutumundan bahsetti. Mısır, Filistin halkına 'çifte standart' uygulanmamasını istedi. 

FİLİSTİNLİLERE 'ÇİFTE STANDART' UYGULANIYOR

Mısır, Filistinlilerin hayatının diğer insanların hayatından daha değersiz olmadığına dikkati çekerek Filistin halkına yönelik çifte standart uygulanmamasını istedi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı, Gazze'deki gelişmelerin ele alındığı "Kahire Barış Zirvesi"ne ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, zirvede, "Gazze Şeridi'nde kötüleşen krizi kontrol altına almaya ve taraflar arasındaki askeri gerilimi durdurmaya yönelik çabaları ilerletmenin yolların ele alındığı" belirtildi.

ULUSLARARASI TOPLUMUN KRİZLERLE BAŞA ÇIKMA KONUSUNDAKİ DEĞERLERİ EKSİK

Uluslararası toplumun Gazze'deki duruma ilişkin tutumuna değinilen açıklamada, "Gazze'de devam eden savaş, uluslararası toplumun krizlerle başa çıkma konusundaki değerlerinde bir eksiklik olduğunu ortaya koydu." ifadesine yer verildi.

Rusya-Ukrayna savaşına dünyadan tepkilere işaret edilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bir yerde masum insanların öldürülmesini kınama konusunda bir telaş ve yarış görürken, başka bir yerde aynı eylemi kınama konusunda anlaşılmaz bir isteksizlik görüyoruz. Hatta, sanki Filistinli bir insanın hayatı diğer insanların hayatından daha az önemliymiş gibi bu cinayeti haklı çıkarmaya yönelik girişimlerle karşılaşıyoruz."

FİLİSTİN HALKI, DİĞER HALKLARIN YARARLANDIĞI TÜM HAKLARDAN YARARLANMALI

Uluslararası arenada Filistinlilere yönelik çifte standardın kınandığı açıklamada, "Filistin halkının, diğer halkların yararlandığı tüm haklardan yararlanması gerektiğine" vurgu yapıldı.

Açıklamada ayrıca, Mısır'ın ulusal güvenliğini koruyacağına değinilerek, "Mısır, bölgedeki hiçbir ülke için Filistin davasının tasfiye edilmesi çağrılarını asla kabul etmeyecektir." denildi.

7 EKİM'DEN BU YANA SÜREN İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMALARI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 4 bin 834 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

4 BİN 835 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ, 13 BİNDEN FAZLA SİVİL YARALANDI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1756'sı çocuk, 4 bin 385 kişinin öldüğünü, 13 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 84 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.

16 GAZETECİ ÇATIŞMALARDA HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in saldırılarında 16 gazeteci yaşamını yitirmişti.

İsrail'in Lübnan sınırında 8 Ekim'de İsrail ordusu ile Hizbullah arasında başlayan çatışmalarda ise 13 Hizbullah, 2 İslami Cihad üyesi, biri gazeteci 3 sivil hayatını kaybetmişti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirmişti.

 

Kaynak: AA

Mısır filistin Gündem haberleri Dünya haberleri İsrail