BM Genel Sekreteri Guterres: İsrail'in saldırısı karşısında dehşete düştüm

BM Birleşmiş Milletler İsrail Gazze Filistin Dünya haberleri
BM Genel Sekreteri Guterres: İsrail'in saldırısı karşısında dehşete düştüm

Son dakika haberine göre, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi'ne yönelik saldırı haberinden dolayı "dehşete düştüğünü" söyledi.

Son dakika haberi...

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne yönelik saldırı haberinden dolayı “dehşete düştüğünü” söyledi.

BM DAHA ÖNCESİNDE DE BENZER BİR AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Daha öncesinde de İsrail güçlerinin Cibaliye Mülteci Kampı'ına düzenlediği saldırıya ilişkin BM'den yapılan açıklamada, Genel Sekreterin durum karşısında dehşete düştüğü ifade edilmişti.

Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadığını ve Hamas'ın eylemlerinin durduk yere olmadığını, uzun süren bir durumun sonucunda geliştiğini ifade etmiş ve birçok uluslararası kuruluş ve ülke lideri tarafından eleştirilmişti. Guterres, eleştirilere rağmen durum karşısındaki tavrını koruyarak birçok kez acil ateşkes çağrısı yaptı ve sivillere yardım ulaştırılmasını istedi. 

İSRAİL GÜÇLERİ SİVİLLERİN YOĞUN OLARAK BULUNDUĞU BÖLGELERİ HEDEF ALMAYA DEVAM EDİYOR

İsrail güçlerinin 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları havadan ve karadan devam ediyor. İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde cami, hastane, kilise, okul, pazar yeri, mülteci kampı demeden sivillerin yoğun olarak yaşadığı yerleri bombalamaya devam ediyor. 

SALDIRILARDA ÇOĞU ÇOCUK BİNLERCE SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Sivilleri hedef alan İsrail, uluslararası toplumun çağrılarına karşın saldırılarını artırarak devam ettiriyor. Saldırılar nedeniyle 1 milyondan fazla insan yerinden edildi, binlerce sivil hayatını kaybetti ve on binlerce sivil yaralandı.

 

 

Kaynak: AA