NATO Liderler Zirvesi'nin yankıları sürüyor! Aile fotoğrafında dikkat çeken detay gündem oldu

Dünya haberleri NATO Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Fransa Joe Biden Emmanuel Macron

NATO liderler Zirvesi dün Brüksel'deki karargahta gerçekleşti. Kameralara dikkat çeken kareler, diyaloglar yansıdı. İşte zirveye ilişkin çarpıcı detaylar.

NATO ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı NATO Zirvesi, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO karargahında yapıldı. Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temsil ettiği toplantıya 30 müttefik ülkenin liderleri katıldı. Toplantı öncesinde aile fotoğrafı çektiren liderlerin gündeminde Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrasındaki gelişmeler bulundu.

bors

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın salondaki hareketleri ise sosyal medyada gündem oldu. Ellerini önce ceketinin cebine sokan Johnson ardından pantolon ceplerine ve sonrasında yine ceketinin ceplerine soktu. O sırada sık sık sağa ve sola bakan Johnson'ın görüntüleri  İngiliz medyasında çok konuşuldu.

İNGİLİZLER TWITTER ÜZERİNDEN JOHNSON'A TEPKİ GÖSTERDİ

Bir kullanıcı "Johnson'ın Dünya liderlerinin yanında bu şekilde poz vermesine inanamadı. Tam bir utanç kaynağı" gibi sözlerle eleştirdiler

Boris Johnson

ERDOĞAN-MACRON YAKINLIĞI

Zirvede gözlerden kaçan bir başka detay ise Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın omzuna elini atıp uzun sürede orada tutması oldu. 

NATO Liderler Zirvesi'nin yankıları sürüyor! Aile fotoğrafında dikkat çeken detay gündem oldu - Resim : 3

ALMANYA ŞANSÖLYESİ SCHOLZ O KAREDE YOK

Hem geleneksel "Aile fotoğrafı"nda hem de NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in yaptığı toplantının açılışınsa yer almayan bir kişi vardı. Almanya Şansölyesi Olaf Scholz. Zirve toplantısının aile fotoğrafında Almanya'yı temsilen ülkenin NATO daimi Temsilcisi Büyükelçi Rüdiger König yer aldı. Alman Spiegel'in hükümet çevresinden aldığı bilgiye göre,  gecikmenin nedeni, Scholz'un da yer aldığı ve yüksek enerji fiyatlarına yönelik yardım paketi üzerinde geç saatlere kadar yapılan müzakereler oldu. Scholz aslında saat 9.40'ta NATO'ya varmak istemişti ancak saat 10.20'ye kadar NATO konferans odasına gelmedi. Stoltenberg o zamana kadar karşılama konuşmasını neredeyse bitirmişti. ve ABD Başkanı Bıden'ı çoktan karşılamıştı.

ZİRVEDE DÖRT KADIN LİDER

Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Estonya Başbakanı Kaja Kallas ve İzlanda Başbakanı Katrin Jakobsdottir.

boris

 

Kaynak: Haber Global TV

NATO NATO Liderler Zirvesi cumhurbaşkanı erdoğan