Erdoğan ve Miçotakis görüşmesi: Bir sonraki toplantı Selanik'te

Recep Tayyip Erdoğan İspanya NATO Hollanda yunanistan
Erdoğan ve Miçotakis görüşmesi: Bir sonraki toplantı Selanik'te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın Başkenti Vilnius'ta gerçekleştirilen NATO zirvesindeki temasları kapsamında İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Hollanda Başbakanı Rutte'nin ardından Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile bir araya geldi.

NATO üyesi ülkelerin liderleri, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen zirve toplantısının ikinci gününde bir araya geldi.

Devlet ve hükümet başkanları düzeyindeki Kuzey Atlantik Konseyi Toplantısı'nda Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında yürüttüğü diplomasi trafiğini bugün de sürdürüyor.

Erdoğan ve Miçotakis görüşmesi: Bir sonraki toplantı Selanik'te - Resim : 1

Zirve kapsamında ikili görüşmelerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye-İspanya ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan ve Miçotakis görüşmesi: Bir sonraki toplantı Selanik'te - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sanchez'le görüşmesinin ardından Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yle bir araya geldi.

Heyetlerin de katıldığı görüşmede Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik etti.

Erdoğan ve Miçotakis görüşmesi: Bir sonraki toplantı Selanik'te - Resim : 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile de bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Vilnius/Litvanya’da düzenlenen NATO Zirvesi marjında Türkiye ve Yunanistan’ın Dışişleri Bakanlarının da katılımıyla bir araya gelmişlerdir.

Görüşme iyi bir atmosferde gerçekleşmiştir. Sayın Erdoğan ve Sayın Miçotakis, son aylarda ikili ilişkilerde oluşan olumlu iklimin süreklilik ve tutarlılık arz etmesinin her iki ülkenin de yararına olduğu hususunda mutabık kalmışlardır. Bu amaçla iki taraf, önümüzdeki dönemde olumlu ivme üzerine inşa etme ve iki ülke arasında çoklu iletişim kanallarını harekete geçirme konusunda mutabakata varmışlardır."

BİR SONRAKİ TOPLANTI SELANİK’TE

"Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin bir sonraki toplantısının sonbaharda Selanik’te düzenlenmesi konusunda anlaşmışlardır. İki Dışişleri Bakanını süreçlere rehberlik etmek ve ilerleme hakkında rapor vermekle görevlendirmişlerdir. İki lider, Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin iyileşmesini sağlayacak güven ortamının ve koşulların oluşturulması amacıyla her düzeyde daha sık temaslarda bulunulması niyetlerini vurgulamışlardır."

Erdoğan ve Miçotakis görüşmesi: Bir sonraki toplantı Selanik'te - Resim : 4

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile bir araya geldi. . Görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel meseleler ele alındı.

Erdoğan ve Miçotakis görüşmesi: Bir sonraki toplantı Selanik'te - Resim : 5

Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi temasları kapsamında Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’i kabul etti. 

Kaynak: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Litvanya NATO İspanya Başbakanı Pedro Sanchez Hollanda Başbakanı Mark Rutte