Erdoğan-Biden görüşmesi sona erdi

son dakika Gündem haberleri ABD Joe Biden Cumhurbaşkanı Erdoğan

NATO Liderler Zirvesi dolayısıyla Litvanya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşme sona erdi. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ve Beyaz Saray'dan art arda açıklama yapıldı.

Son dakika haberine göre, NATO Liderler Zirvesi dolayısıyla Litvanya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşme sona erdi.

Erdoğan-Biden görüşmesi sona erdi - Resim : 1

Görüşmenin hemen öncesinde açıklama yapan Erdoğan, "Seçim sebebiyle ilettiğiniz tebrik mesajı sebebiyle teşekkür ediyorum. Stratejik mekanizma kapsamında sıranın artık devlet başkanlığı düzeyinde istişarelere geldiği kanaatindeyim. Bugün NATO marjında bu görüşmeyi ilk adım olarak görüyorum. Bundan önceki görüşmelerimiz adeta ısınma turları gibiydi ama şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz. Tabii benim için bu yeni süreç 5 yıllık bir süreç, sizde de seçim hazırlıkları var. Bu seçim hazırlıklarıyla ilgili şimdiden başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı. 

İki lider arasındaki kritik görüşme basına kapalı gerçekleştirildi.

Görüşme sonrası Erdoğan'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik görüşmenin ardından sosyal medya hesabından, "Görüşmemizde ikili ilişkilerimizi ve güvenlik alanındaki işbirliği imkanlarımızı ele aldık. Temaslarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum." şeklinde bir açıklama yaptı. 

İletişim Başkanlığından ilk açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, iki lider arasında gerçekleşen ve yaklaşık 1 saat 15 dakika süren görüşmenin ardından açıklama yaptı. 

Açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi'nde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ve ABD arasındaki siyasi, ekonomik ve ticari ilişkiler, güvenlik alanındaki iş birliği imkanları ve bölgesel konular ele alındı." ifadelerine yer verildi. 

Beyaz Saray'dan ilk açıklama

Beyaz Saray'dan iki lider arasındaki kritik görüşmeye dair "Biden ile Erdoğan ikili iş birliğini güçlendirme çalışmalarını görüştü. Ukrayna'ya destek ve Ege'de istikrarın sağlanmasının önemi dahil bölgesel konular ele alındı. Biden ayrıca İsveç ve Nato ile varılan anlaşmadan dolayı Erdoğan'ı tebrik etti. İki lider ayrıca savunma ve ekonomik öncelikler konusunda görüş alışverişinde bulundu." açıklaması yapıldı. 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Joe Biden Litvanya NATO Liderler Zirvesi