Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Astana'da önemli temaslar: Aliyev ve Putin görüşmesinde neler konuşuldu?

Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İlham Aliyev Vladimir Putin Azerbaycan Rusya Dünya haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanghay İş Birliği Örgütü Liderler Zirvesi için bulunduğu Astana'da Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüştü. Erdoğan'ın Astana temaslarının detaylarını Haber Global Genel Yayın Yönetmeni Taha Dağlı anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İş Birliği Örgütü Liderler Zirvesi için bulunduğu Kazakistan'ın başkenti Astana'da önemli temaslarda bulunuyor. Zirvenin ilk günü Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüştü. Erdoğan'ın Astana temaslarının detaylarını Haber Global Genel Yayın Yönetmeni Taha Dağlı anlattı.

Dün gerçekleşen Erdoğan-Putin görüşmesinin son derece olumlu havada geçtiğini, her iki tarafın da önemli kazanımlar elde ettiğini aktaran Dağlı, "Suriye'den tutun da güvenlik politikaları ve enerji başlığına kadar, çünkü Enerji Bakanı da burada, aynı şekilde yine Şanghay İş Birliği Örgütü çerçevesinde gelen iş adamları var,  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de burada, çok kapsamlı konular ele alınıyor. Ama Türkiye'de asıl gündem Suriye meselesi ve özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan Beşar Esed'le görüşecek mi, Suriye ile Türkiye'nin normalleşme süreçleri bunlar tabii daha fazla ön plana çıkmış durumda" değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE-AZERBAYCAN-PAKİSTAN ZİRVESİ

Taha Dağlı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasındaki görüşmeyi ve Türkiye-Azerbaycan-Pakistan liderlerinin toplantısında konuşulanları da aktardı. Her üç ülkenin ortak paydada buluşacağı konuların gündeme geldiğini aktaran Dağlı, "Özellikle Pakistan Keşmir, Azerbaycan için Karabağ ve yine hem Türkiye hem Azerbaycan için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hatta 3K olarak da adlandırılıyor bu durum. Türkiye, Pakistan, Azerbaycan görüşmelerinin ana gündem başlığı 3K'dır yani Keşmir, Karabağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir" dedi.