ABD'den kritik 'İran' açıklaması: Güvenliğimizi hızlı ve kararlı bir şekilde savunacağız

ABD BM İsrail Filistin İran
ABD'den kritik 'İran' açıklaması: Güvenliğimizi hızlı ve kararlı bir şekilde savunacağız

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD'nin İran ile bir çatışma içine girmek istemediğini, amaçlarının savaşı genişletmek olmadığını ifade ederek, " İran herhangi bir yerde ABD personeline saldırırsa, halkımızı savunacağız, güvenliğimizi hızlı ve kararlı bir şekilde savunacağız” dedi.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar 18'inci gününde de devam ediyor. İsrail'in ablukası altında olan Gazze günlerdir yoğun bombardıman altında. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı bugün bölgedeki sağlık sistemlerinin tamamen çökmüş olduğunu duyurdu.

BM Güvenlik Konseyi de bugün Amerika'nın New York kentinde İsrail-Filistin gündemiyle toplandı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, konseyde yaptığı açıklamalarda İran ile olan güncel duruma da değindi. Blinken, İran ile bir çatışma istemediklerini ancak İran'ın veya vekillerinin ABD personellerine saldırması durumunda çok hızlı karşılık verileceğini söyledi. 

HALKIMIZI SAVUNACAĞIZ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "ABD, İran'la çatışma peşinde değil. Biz bu savaşın genişlemesini istemiyoruz. Ancak İran veya vekilleri herhangi bir yerde ABD personeline saldırırsa, halkımızı savunacağız, güvenliğimizi hızlı ve kararlı bir şekilde savunacağız” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD’nin New York kentinde İsrail-Filistin gündemiyle toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde konuştu. Orta Doğu’daki son gelişmelere değinen Blinken, "ABD, İran'la çatışma peşinde değil. Biz bu savaşın genişlemesini istemiyoruz. Ancak İran veya vekilleri herhangi bir yerde ABD personeline saldırırsa, halkımızı savunacağız, güvenliğimizi hızlı ve kararlı bir şekilde savunacağız” dedi.

YAPMAYIN, YANGINA KÖRÜKLE GİTMEYİN

Tüm üye devletlere seslenen Blinken, "Bu çatışmada İsrail'e karşı yeni bir cephe açmayı düşünen veya ABD dahil İsrail'in ortaklarını hedef alabilecek herhangi bir devlet veya devlet dışı aktöre kesin ve birleşik bir mesaj göndermeye çağırıyoruz. Yapmayın. Yangına körükle gitmeyin” dedi.

 

Kaynak: İHA

İran ABD Dünya haberleri İsrail filistin