Altın Haberleri - Sayfa 11

Altın, Au sembolü ile gösterilen ve atom numarası 79 olan element. Saf halinde parlak, hafif kırmızıya çalan sarı renkli, yumuşak, sünek ve dövülgen bir metaldir.

Altının parlak sarı rengi, asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi ve kolay işlenebilmesi gibi özellikleri, insanların ilkçağlardan beri ilgisini çekmiştir.

Altın, parlak sarı rengi ve ışıltısıyla göz alan çok ağır bir metaldir. Üstelik kolay kolay tepkimeye girmeyen çok kararlı bir element olduğu için havadan ve sudan etkilenmez. Bu yüzden hiçbir zaman paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz.

Bir başka özelliği de saf haldeyken çok yumuşak olmasıdır; bu nedenle kolayca dövülerek biçimlendirilebilir. Altın bütün bu özellikleriyle tarih boyunca en kıymetli metallerden sayılmıştır.

Bankalardan flaş uyarı: Bunu yapanların kredi kartları kapatılacak! Altın rakamlarında flaş gelişme! Altının kilogram fiyatı 1 milyon 971 bin liraya düştü Gram altın kaç lira? 29 Ocak 2024 güncel gram altın fiyatı Borsa İstanbul günü yükselişle noktaladı Altın rakamlarında son durum! Altının kilogram fiyatı düştü Altının kilogram fiyatı 2 milyon 74 bin 400 liraya yükseldi Altın fiyatına baklava! Borsa İstanbul günü yükselişle noktaladı Altının kilogram fiyatı 2 milyon 66 bin 500 liraya çıktı Gram altın ne kadar? 22 Ocak 2024 gram altın fiyatları Borsa İstanbul günü düşüşle sonlandırdı Altının kilogram fiyatı 2 milyon 47 bin liraya çıktı Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı Altının kilogram fiyatı 2 milyon liraya düştü Borsa İstanbul günü düşüşle noktaladı İslam Memiş yaklaşmakta olan fırtınayı haber verdi Altının kilogram fiyatı 2 milyon 60 bin liraya çıktı Kuyumculardan "kesme altın" uyarısı! Altın pusuda! 24 yıldır hep bu anı bekliyor Ağrı'da gümrüksüz altınlar ele geçirildi Altının kilogram fiyatı 2 milyon 43 bin 950 liraya düştü "Parası olup altın almayan hüngür hüngür ağlayacak"