Altın Haberleri - Sayfa 9

Altın, Au sembolü ile gösterilen ve atom numarası 79 olan element. Saf halinde parlak, hafif kırmızıya çalan sarı renkli, yumuşak, sünek ve dövülgen bir metaldir.

Altının parlak sarı rengi, asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi ve kolay işlenebilmesi gibi özellikleri, insanların ilkçağlardan beri ilgisini çekmiştir.

Altın, parlak sarı rengi ve ışıltısıyla göz alan çok ağır bir metaldir. Üstelik kolay kolay tepkimeye girmeyen çok kararlı bir element olduğu için havadan ve sudan etkilenmez. Bu yüzden hiçbir zaman paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz.

Bir başka özelliği de saf haldeyken çok yumuşak olmasıdır; bu nedenle kolayca dövülerek biçimlendirilebilir. Altın bütün bu özellikleriyle tarih boyunca en kıymetli metallerden sayılmıştır.

Altın rakamlarında son durum Altının kilogram fiyatı 2 milyon 408 bin TL'ye düştü Dev bankadan altın tahmini: Resmen uçacak Altının yükselişi sürecek mi? Kuyumcular uyardı: Şimdiden alın! Altının kilogram fiyatı 2 milyon 410 bin TL oldu Rekor harcama endişesi Altın yok satıyor! Darphane çifte vardiyaya geçti 'Altın çağı' geliyor! İslam Memiş gram altının 2024 yılı sonu rekorunu açıkladı... Altının kilogram fiyatı yükseldi İngiltere Eyüp'ten daha ucuz 'Güvenli liman altın'ın geleceğini açıklayan İslam Memiş 'o altını sakın almayın' dedi Altının kilogram fiyatı 2 milyon 318 bin TL'ye çıktı Enflasyon beklentinin üzerinde 'Gram altında gözünüz orada olsun' diyen İslam Memiş, yapılması vahim olacak hatayı açıkladı Altının kilogram fiyatı 2 milyon 290 bin TL'ye çıktı Altının kilogram fiyatı 2 milyon 150 bin TL'ye yükseldi Altına yasaklar zinciri! İslam Memiş vatandaştan saklanan bilgiyi açıkladı! Haftanın en çok kazandıran yatırım aracı Fırsatçılık mı pahalılık mı? Oruç açmak 25 TL! Rothschild Ailesi'nin gizemli tarihi Kuyumcu kuyumcuyu soydu... Savunması şaşkına çevirdi! Ticari emlak hareketliliği Altında KG fiyatı 2 milyon 112 bin lirayı buldu  'Cumaya dikkat' diyen İslam Memiş gram altın müjdesini verdi