Altın Haberleri - Sayfa 10

Altın, Au sembolü ile gösterilen ve atom numarası 79 olan element. Saf halinde parlak, hafif kırmızıya çalan sarı renkli, yumuşak, sünek ve dövülgen bir metaldir.

Altının parlak sarı rengi, asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi ve kolay işlenebilmesi gibi özellikleri, insanların ilkçağlardan beri ilgisini çekmiştir.

Altın, parlak sarı rengi ve ışıltısıyla göz alan çok ağır bir metaldir. Üstelik kolay kolay tepkimeye girmeyen çok kararlı bir element olduğu için havadan ve sudan etkilenmez. Bu yüzden hiçbir zaman paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz.

Bir başka özelliği de saf haldeyken çok yumuşak olmasıdır; bu nedenle kolayca dövülerek biçimlendirilebilir. Altın bütün bu özellikleriyle tarih boyunca en kıymetli metallerden sayılmıştır.

Özellerdeki öğretmenler tepkili 'Altın' yumurtlayan CİTİ'! Dolar'ın tahtını yıkacak mı? Altının kilogram fiyatı yükseldi Altının kilogram fiyatı yükseldi Altının kilogram fiyatı 2 milyon 98 bin TL'ye çıktı Altının kilogram fiyatı 2 milyon 82 bin TL'ye çıktı Altının kilogram fiyatı 2 milyon liraya düştü İkinci eve vergi fiyatı düşürür mü? Altının kilogram fiyatı 2 milyon 32 bin 200 TL'ye düştü 'Et'e fırsatçılık mı doğranıyor! Altının kilogram fiyatı 2 milyon 63 bin TL'ye yükseldi Altında kayıt dışı alarmı! İthalata uygulanan kota kaçakçıların iştahını kabarttı! Borsa İstanbul günü rekorlarla kapattı Altınlarını satan İslam Memiş "Hayır, bekle" deyip ekledi: Bu hafta yükseliş bekliyorum Altının kilogram fiyatı 2 milyon 54 bin 112 TL'ye düştü Borsa İstanbul günü düşüşle sonlandırdı Altının kilogram fiyatı 2 milyon 65 bin 999,50 liraya çıktı Altının kilogram fiyatı yükseldi Küresel altın talebi 2023'te rekor seviyeye ulaştı İslam Memiş gram altının kaçınılmaz sonunu açıkladı: İki etkiyle birlikte gerçekleşecek ABD açıkladı: Venezuela'ya yaptırımlar yeniden uygulanacak Borsa İstanbul günü yatay seyirle kapattı Altının kilogram fiyatı 1 milyon 970 bin liraya düştü