Altın Haberleri - Sayfa 13

Altın, Au sembolü ile gösterilen ve atom numarası 79 olan element. Saf halinde parlak, hafif kırmızıya çalan sarı renkli, yumuşak, sünek ve dövülgen bir metaldir.

Altının parlak sarı rengi, asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi ve kolay işlenebilmesi gibi özellikleri, insanların ilkçağlardan beri ilgisini çekmiştir.

Altın, parlak sarı rengi ve ışıltısıyla göz alan çok ağır bir metaldir. Üstelik kolay kolay tepkimeye girmeyen çok kararlı bir element olduğu için havadan ve sudan etkilenmez. Bu yüzden hiçbir zaman paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz.

Bir başka özelliği de saf haldeyken çok yumuşak olmasıdır; bu nedenle kolayca dövülerek biçimlendirilebilir. Altın bütün bu özellikleriyle tarih boyunca en kıymetli metallerden sayılmıştır.

Gram altının yükselişi sürecek mi? Altın satmak için doğru zaman mı? Uzmanı uyardı 400 TL daha ucuz çeyrek altın... Duyan koştu, kuyruğun sonu görünmedi Altınları almaya gelen dolandırıcı suçüstü yakalandı Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı Avrupa'da borsalar düşüşle kapandı Borsa İstanbul günü yükselişle kapattı Gram altındaki artış en çok o ziynetin fiyatını yükseltti: 350 bin TL'ye çıktı Kuyumculardan vatandaşlara 'çekili altın' uyarısı: Dolandırılabilirsiniz Kuyumculardan altın uyarısı Borsa İstanbul günü yükselişle noktaladı Borsa İstanbul günü düşüşle noktaladı Altının kilogram fiyatı 1 milyon 866 bin liraya düştü Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı Borsa İstanbul günü yükselişle noktaladı Altının kilogram fiyatı 1 milyon 964 bin 2 liraya çıktı Altın fiyatlarında rekor! Tüm zamanların en yüksek seviyesi! Altında rekor fiyat! Tüm zamanların en yüksek seviyesi  Borsa İstanbul günü düşüşle sonlandırdı Gram altını olan, borcu olan, almayı düşünen... İslam Memiş rotayı çizdi: 2024 yılında... İslam Memiş'in yıl sonu dolar tahmini şaşırttı! İslam Memiş'ten 'sürpriz' karar sonrası uyarı Borsa İstanbul günü yükselişle kapattı Altın fiyatlarında tarihi rekor! İşte Kapalıçarşı'da son durum...