Altın Haberleri - Sayfa 12

Altın, Au sembolü ile gösterilen ve atom numarası 79 olan element. Saf halinde parlak, hafif kırmızıya çalan sarı renkli, yumuşak, sünek ve dövülgen bir metaldir.

Altının parlak sarı rengi, asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi ve kolay işlenebilmesi gibi özellikleri, insanların ilkçağlardan beri ilgisini çekmiştir.

Altın, parlak sarı rengi ve ışıltısıyla göz alan çok ağır bir metaldir. Üstelik kolay kolay tepkimeye girmeyen çok kararlı bir element olduğu için havadan ve sudan etkilenmez. Bu yüzden hiçbir zaman paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz.

Bir başka özelliği de saf haldeyken çok yumuşak olmasıdır; bu nedenle kolayca dövülerek biçimlendirilebilir. Altın bütün bu özellikleriyle tarih boyunca en kıymetli metallerden sayılmıştır.

Altının kilogram fiyatı 2 milyon liraya düştü 2023'te en çok 'Altın' fonları kazandırdı Altının kilogram fiyatı 2 milyon 50 bin lira oldu Ağrı’da piyasa değeri 27 milyon 300 bin değerinde altın yakalandı Borsa İstanbul, günü yükselişle kapattı Yatırımlık tespihlere yoğun ilgi! Dere yatağında "düzenekli altın avı"na suçüstü! Altının kilogram fiyatı 2 milyon 48 bin 700 TL'ye düştü Borsa İstanbul günü yükselişle noktaladı Altının kilogram fiyatı, 2 milyon 62 bin TL'ye yükseldi Yolcu otobüsünde yakalandı: Külçe külçe altın! Borsa İstanbul günü yükselişle noktaladı Milli Piyango büyük ikramiyesi ile neler alınabiliyor? Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı Kredi kartı ve 'altın' açıklaması: Bundan haberiniz var mı? Borsa İstanbul günü yükselişle kapattı Altında rekorların rekoru geliyor! Borsa İstanbul günü düşüşle noktaladı Ne altın, ne dolar, ne de gümüş! Oturduğu yerden 250 bin TL kazanmak isteyen bunu denesin! Borsa İstanbul günü yükselişle noktaladı Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı Altın fiyatlarında sıcak gelişme! Borsa İstanbul günü düşüşle noktaladı