Gram altında ne dediyse olan İslam Memiş bu hafta için 'relax' dedi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'in gram altınla ilgili öngörüleri bir bir gerçekleşti. Peki bundan sonrasında neler bekleniyor?

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans piyasalarında gelgitli bir haftanın ardından seçim haftasına girildi. Bu dönemde piyasalarda neler olacağı ise merak konusu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tv100'deki yazısında yatırımcıları sakin bir haftanın beklediğini belirtirken borsada yükseliş beklentisi olduğunu kaydetti.

Euro dolar paritesinin 1,08 seviyelerinde olduğunu ve çok ucuz olduğunu anlatan Memiş, hedefin 1,12-1,15 olduğunu, bu rakamlara ulaştığında 'ucuz' denilemeyeceğini söyledi.

Dolarla ilgili de konuşan Memiş ABD dolarının 31-33 lira arasında oyalanacağını, Mayıs-Haziran gibi ise tekrar yükseliş beklediğini kaydetti. Bu yıl sonu için ise 40 lira üzerindeki öngörüsünün devam ettiğini söyledi.

Geçen haftayı 2165 dolarda kapatan ons altın için önce 2150 sonra 2125 dolar seviyelerini takip edeceğin belirten Memiş bu düşüşlerin kalıcı olmayacağının altını çizdi. Alım fırsatı sunduğunu da vurguladı.

Peki ya ons ve gram altında durum ne? Haberimizin devamında...