Bu haberleri okudunuz mu? Kiralık ev, fahiş fiyatlar, TURKOVAC, ev ödevi, Atatürk Kültür Merkezi, Denizler Kitabevi

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Son Güncelleme:

Ev ödevi öğrencinin fazla mesaisi mi bir tekrar yöntemi mi?

Bazı aileler çocuklarının okuldan sonra ev ödevlerine boğulmasından şikayetçi. Kimi öğretmenler ödev vermediklerinde öğrencinin tekrar yapmadığını söylüyor. Nasıl bir denge olmalı?

Ev sahibiniz size 'Almanya'dan oğlum gelecek' derse bir durup düşünün

Son günlerde bazı emlakçıların kiracıları evden tahliye edip yerine daha yüksek kira ödeyecek kişileri oturtmaya çalıştığı dedikoduları dolaşıyor. Kiracılar müsterih olun, yasalar yanınızda!

Almanya bu kadar büyük bir meclisi ne yapacak?

Almanya demokrasisi temsilde dengeyi sağlamak için görece az oy alan partilere bile Meclis'te önemli sayıda milletvekili veriyor. Bu sebepten dünyanın en kalabalık ikinci meclisine sahipler. Son seçimlerle vekil sayısı biraz daha büyüdü. Ayda hatırı sayılır da bir maaş alıyorlar.

Alışkanlıklar değişiyor! Et ve kahve nasıl lüks olacak?

Yeme-içme alışkanlıklarının değişmesinin yanı sıra küresel ısınma da hangi gıdaların lüks olacağını belirleyen faktörler arasında. Buna göre gelecekte kırmızı ete ve kahveye veda etmemiz gerekebilir. Uzmanlar çok uzak olmayan bir gelecekte değişimin yaşanacağını söylüyor...

79 yaşındaki adam nasıl 'zirvede' kaldı?

Bu haberi okuduktan sonra üşendiğiniz koşu bandına tekrar çıkmak isteyebilirsiniz. 79 yaşındaki Bill Burke 67 yaşına geldiğinde dünyanın en yüksek zirvelerine tırmanmıştı. Asla yorulmayan bu adamın sırrı basit: Disiplin, disiplin, disiplin.

Bir öğrenci grubu: Durumu belirsizler

Bazı özel yurtların pandemi sebebiyle kapanması, yüz yüze eğitim yapan öğrencilerin büyük kentlere okullarına dönmesi ve kiralık ev fiyatlarındaki artış öğrencilerin barınma sorununu gündeme getirdi. Okulları açılmasına rağmen bazı öğrencilerin durumu hala belirsiz.

Avrupa'daki enerji oyunları Türkiye'yi etkiler mi?

Avrupa'nın yaşadığı enerji krizi dünyanın gündeminde. Rusya'nın gözü Mavi Akım 2 boru hattında. Bazı Almanlar neden enerji krizinde eski başbakanlarına güveniyor? En önemlisi Türkiye bu fırtınadan etkilenecek mi?

ABD Başkanı'na suikast düzenleyen adam serbest kalıyor! 'Dünyanın en büyük ilan-ı aşkı' demişti...

1981'de ABD Başkanı Ronald Reagan'a suikast düzenleyen John Hinckley Jr., koşulsuz serbest kalıyor. Peki Başkan da dahil üç kişinin yaralandığı, Beyaz Saray Basın Sözcüsü'nün ise ömür boyu felç kaldığı saldırı için "Dünyanın en büyük ilan-ı aşkı" diyen fail hakkındaki karar nasıl alındı?

3 yıldır rehin tutulan kardeşler ülkelerine nasıl geri dönebildi?

Yıllardır görüşmedikleri babalarının Çin'de arandığını öğrenen iki kardeş, üç yılın sonunda ülkelerine geri döndü. Ama arkalarında en kıymetli varlıkları annelerini bıraktılar ve onun hangi hapishanede yattığını bile bilmiyorlar.

Kararlar almanın yorgunluğu... Nasıl aşılır, bugünlerde neden yaygın?

Tüm gün irili ufaklı bir sürü karar alıyoruz. Bunların bazıları gerçek anlamda yorucu olabiliyor. Özellikle pandemi sürecinde vermek üzere olduğumuz, vermeyi düşündüğümüz kararlar bizi daha çok yoruyor. Psikolojide buna "karar yorgunluğu" deniyor. Peki bu durumu nasıl aşacağız?

TÜİK fahiş fiyatlara ne diyor? 🛒

Türkiye marketlerdeki fahiş fiyatları konuşuyor. Peki TÜİK'e göre market fiyatlarındaki durum ne? 2015'ten bu yana rakamlara bir göz attık...

Taksim'in simgesi AKM geri geliyor! Yangın, restorasyon ve umutla bekleyen büfeci

Taksim'in simgesi Atatürk Kültür Merkezi yıllar sonra yeniden açılıyor. Temeli atıldıktan 23 yıl sonra tamamlanan, bir yıl sonra çıkan yangınla tekrar kapanan bina İstanbul'un kültür ve sanat hayatına can suyu verecek. Bu abidenin etrafındaki esnaf ise eski güzel günleri özlüyor.

Sheriff, Real Madrid'i nasıl şoke etti? Kimsenin tanımadığı ülkenin takımı...

Şampiyonlar Ligi grubunda ilk maçta Shakhtar Donetsk'i 2-0 yenen Sheriff, Real Madrid'i de 2-1'le geçerek şok etkisi yarattı! Peki bunu nasıl başardılar? İşte zamanında Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin elediği, "kimsenin tanımadığı ülkenin" takımı Sheriff.

Deney faresi izledikleri yüzünden nasıl depresyona girdi?

Tokyo Bilim Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada aynı kafeste kalan iki fareden büyüğünün küçüğüne yaptıkları başka bir fareye izletildi. Fare tanık olduklarının etkisiyle depresyona girdi. İşte adeta hayata küsen farenin yaşadıkları ve araştırmanın detayları.

Sosyal medyaya bir de böyle bakın... Platon nasıl tweet atardı?

Antik Yunan'da agoralarda başlayan felsefe bugün sosyal medyaya taşındı. Yapılan tartışmaların kalitesi aynı düzeyde olmayabilir ama bugünün agorasının da sosyal medya olduğunu kabul etmek gerek. Peki sosyal medya asırlar önce icat edilmiş olsa Platon nasıl tweet atardı? Diyojen trol olur muydu?

Şimdi de Denizler Kitabevi İstiklal'i terk ediyor! "Bu işi devam ettireceğiz!"

Emek Sineması, İnci Pastanesi, Kelebek Korse, Lale Plak, Robinson Crusoe ve şimdi de Denizler Kitabevi, İstiklal Caddesi'ni fast-food lokantalarına ve hazır giyim şirketlerine terk etti...

TURKOVAC onay için gün sayıyor: 'Farkı içeriğinde!'

Yerli aşı TURKOVAC acil kullanım onayı almak için başvurularını yaptı ve beklemeye koyuldu. Peki Faz-3 çalışmaları sürerken onay nasıl alınacak? Nasıl bir çalışma yürütülüyor? TURKOVAC'ın Sinovac'tan farkı ne olacak? İşte tüm soruların yanıtları...

Barcelona kabuk mu değiştiriyor tepetaklak mı oluyor?

"Barcelona'nın geleceği benim" diyen Ronald Koeman art arda kötü sonuçlar almaya devam ediyor. 1.2 milyar euroluk borç ve yeni oyuncular "Eto'o-Messi-Ronaldinho nerede?" dedirtiyor. 21. yüzyıla damga vuran takım bu krizden nasıl çıkar?

'Dijital bataklık' WhatsApp gruplarından nasıl kazasız belasız çıkabilirsiniz?

WhatsApp anlık mesajlaşmanın en yaygın uygulaması. Yıllardır hayatın bir parçası olan WhatsApp, yaşamı çok kolaylaştırdığı gibi pek çok gruba da bizi üye yapıyor. Bu gruplardan çıkmak kişisel bir tercih. Ama çık çıkabilirsen...

Nusret'in Londra'daki restoranında neler oluyor?

Nusret Gökçe 19'uncu restoranını Londra'da sessiz sedasız açtı. İngilizler restoranın açıldığını sosyal medyada paylaşılan yüklü adisyonlardan anladı. Yemek eleştirmenlerinin ortak kararı: Lezzetli ama pahalı...

İstanbul'un yeni fast food'u: Falafel (VİDEO HABER)

İstanbul’un yeni fast food’u falafel, kentin pek çok noktasında satılmaya başladı. Falafel İstanbul’da nasıl bu kadar meşhur oldu? İlçeden ilçeye büyük fiyat farklarının sebebi ne? Bu soruların yanıtları video haberimizde...

Pereira’nın A planı tamam, B planı yok

Fenerbahçe'nin Olimpiakos'a 3-0 yenildiği maç sonrası teknik direktör Vitor Pereira'nın bir B planı olmadığı görüldü.

Galatasaray artık daha 'Avrupalı' 

Özellikle genç oyuncularla Marsilya gibi bir deplasmanda ayakta kalabilmek büyük başarıydı. Bu sezon yapılan gençleştirme operasyonunun temelinde yatan 'Avrupa takımı' olma hedefinden izler görüldü.

Adalet ölümle yarışıyor: 96 yaşındaki Nazi taksiye binip neden kaçtı?

İkinci Dünya Savaşı biteli 76 yıl oldu. Dünyanın her noktasında hala Naziler adalete teslim edilmeye çalışılıyor. Ama zaman ilerliyor. Bazıları yasal süreç başlasa da mahkeme yüzü görmeden ölüyor. Bazısı ise az sonra okuyacağınız haberde olduğu gibi; 96 yaşında bile adaletten kaçmaya çalışıyor...

Down sendromunun sonu mu geliyor? Tartışmalı veriler...

Bir süredir global çapta Down sendromlu bireylerin sayısında ciddi bir düşüş gözlemleniyor. Uzmanlar, Down sendromunun bir jenerasyon sonra sona erebileceğini düşünüyorlar. Peki bu nasıl olacak? Gebelik sırasında yapılan bir test bu düşüşte büyük rol oynuyor. İşte tartışmalı veriler...

Batı dünyası bunu tartışıyor: Bazı insanlar hiç evlenmek istemiyor

Özellikle İngiltere ve Almanya'da hayatları boyunca hiç evlenmeyi düşünmediklerini söyleyen insanların sayısı artıyor. İstatistiklere göre yalnız yaşayan kadınların sayısı yükseliyor. Yaş ilerledikçe evliliğe ilişkin fikirler daha da keskinleşiyor!

Sultanlar Ligi'nde yeni sezon başlıyor! Ligin yıldızlarından özel açıklamalar!

Dünyanın en rekabetçi kadın voleybol liglerinden biri olan Misli.com Sultanlar Ligi'nde yeni sezon 8 Ekim'de start alacak. Heyecana sayılı günler kala ligin yıldız isimleri Haberglobal.com.tr'ye konuştu, kendilerinin ve takımlarının hedeflerini anlattı.

Facebook'un ablası şirketten nasıl uzaklaştı?

Facebook'u Mark Zuckerberg kurmuş olabilir ama ondan nasıl para kazanılacağını Sheryl Sandberg biliyordu. İkili arasındaki ilişki yıllarca başarılı bir iş ortaklığı olarak devam etti. Ta ki Donald Trump seçilene kadar...

Daniel Craig'e veda 'Yeni Bond kim olacak?' sorusuna tekrar merhaba!

James Bond serisinin 25. filmi No Time to Die (Ölmek için zaman yok) vizyonda. Daniel Craig son kez Bond olarak karşımızda. 'Yerine kim gelecek?' sorusu tekrar gündemde. Yeni Bond olmaya en yakın aday hangisi?

Almanya'nın korkulu rüyası enflasyon geri döndü!

Son açıklanan enflasyon rakamları Alman halkını dehşete düşürdü. Ülke tarihsel olarak enflasyondan çok korkuyor. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra öyle günler yaşamışlar ki işçilerin sabah aldıkları ücret öğlene kadar değerini yitirdiği için öğlen tekrar maaş alıyorlarmış!

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber