Bu haberleri okudunuz mu? Hız sınırı, otopark, Ukrayna...
Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...
Fransa'da sol aynı hatayı yapmamak için birleşiyor...
Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminden Emmanuel Macron zaferle ayrıldı, rakibi Marine Le Pen ise tarihi bir oy oranına ulaştı. Kaybeden olarak Fransız solu gösterilirken ilk turun üçüncüsü Jean-Luc Melenchon hazirandaki başbakanlık seçimi için solu bir araya getiriyor. İşte planlar ve son durum...
Twitter, Facebook ve Instagram'ı terk etmek! Gidenler anlatıyor...
Zaman zaman pek çok insanın dile getirdiği sosyal medyayı terk etme fikrini uygulayabilen az da olsa insan var. Kendi deneyimlerini anlatan bu insanlar çarpıcı gerçeklikleri de gözler önüne serdi. Bunlardan bazıları olumlu olsa da bazıları buruk gerçeklikleri barındırmakta...
Hindistan ve Pakistan kavruluyor: Tarihte görülmedi!
Yüksek sıcaklıklar bu dönemde en çok Hindistan ve Pakistan'da etkili oluyor. Sıcak hava dalgası, bölgede adeta baharın pas geçilmesine neden olurken tarihte görülmemiş dereceler kaydediliyor. Tarımı da etkileyen kavurucu sıcaklar insanların sağlığını da tehdit etmekte.
Miley Cyrus öncü oldu! TikTok müzik endüstrisini nasıl değiştirdi?
Şarkıcılar pandemi süresince kısıtlamalar nedeniyle albüm tanıtım partilerini TikTok, Zoom ve Instagram gibi dijital platformlara taşıdılar. Yüzlerce influencer'ın davetli olduğu bu online partiler sayesinde şarkılar anlık milyonlarca takipçiye ulaşabiliyor.
Dünya Ukrayna'ya kilitlendi! Pasifik'te de sular ısınıyor
Çin ile Solomon Adaları'nın imzaladığı güvenlik anlaşmasına ABD ve Avustralya tepki gösterirken, Solomon Adaları Başbakan'ı Avustralya'yı suçladı. Yerel hükumet ülkedeki Çin polisinin kontrolleri altında olacağını söylerken, adadaki gazeteciler anlaşmadan bu yana baskı hissettiklerini iddia ediyor.
Twitter nasıl bu hale geldi? 'İfade özgürlüğünü savunurken hakarete kapı açmak...'
Twitter 2006 yılındaki halinden çok uzak. Bot ve troll hesapların istilasına uğramış durumda. Şirket uzun süredir kendini düzeltmek için çalışsa da yapılanlar yeterli olmadı. Sahneye çıkan Musk bunu değiştirebilecek mi? Twitter bu hale nasıl geldi?
İnternette viral olan Johnny Depp-Amber Heard davası hakkında neler biliyoruz?
Modern zamanların en ünlü boşanma davalarından olan Johnny Depp-Amber Heard davasının yankıları hala sürüyor. Depp, Heard'e 50 milyon dolarlık iftira davası açarken, her bir tanık konuştuğunda dava tekrar internette viral oluyor. Peki yaşananlar hakkında ne biliyoruz?
Öfke patlaması yaşamanın önüne nasıl geçebilirsiniz?
İnsan bazen öfkesini kontrol etmekte zorlanabilir. Eğer bu durumu pandemi sonrası dönemde çok sık yaşıyorsanız yalnız değilsiniz. Çözüm ne? Sizi sinirlendiren birine kaç saniye sonra cevap vermek en doğrusu?
Twitter neden 11 gün sonra Musk'a 'evet' dedi?
Elon Musk 11 gün gibi kısa bir süre içerisinde Twitter'ı satın aldı. Peki Twitter yönetim kurulu ne oldu da fikrini değiştirdi?
Süpernova patlamasının eli kulağında...
Yıldızların ölümünü işaret eden dev süpernova patlamalarından birine Dünya çok yakında şahit olabilir. Dünya'nın yakınında olacak bir patlama dolunaydan bile parlak olabilir ve çıplak gözle gündüz vakti bile görülebilir. Patlaması muhtemel yıldızlardan biri ise Betelgeuse.
Balıkların psikolojisi bozuldu! Antidepresana nasıl ulaşabildiler?
Antidepresanların atık sulara karışması sonucu balıkların da psikolojisi bozuldu. Bazı türler yok olma tehlikesine girerken, uzmanlara göre çözüm altyapıyı yenilemek.
'Golden'lar doğuştan uysaldır' bir köpek klişesi mi?
Yapılan bir araştırma köpeklerin cinslerinin davranışları üzerinde sınırlı bir etkisi olabileceğini ortaya koydu. Yani her Golden Retriever doğuştan uysal olmayabilir...
İstanbul'da otopark: 'Yarım saate 20 TL fazla değil mi?'
İstanbul'daki en büyük sorunlardan biri trafik ve trafiği atlattıktan sonra aracınızı koyabileceğiniz bir otopark bulmak. Özel otoparklardaki ücretler ilçe ilçe farklılık gösteriyor. Peki vatandaş fiyatlarla ilgili ne düşünüyor? Otopark sahipleri duruma ne diyor?
Real Madrid yine yeniden finalde! Real'i neden kimse eleyemiyor?
Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Real Madrid, konuğu Manchester City'yi 3-1 yendi ve 28 Mayıs'taki finalde Liverpool'un rakibi oldu. 90'a kadar maçı 1-0 geride götüren Real, son dakikada mucizeye imza attı ve finale yükseldi. Peki Real Madrid bunu nasıl başarıyor?
Ukrayna'nın yeniden inşası nasıl olacak?
Harkov, Mariupol ve Sumi gibi pek çok Ukrayna kenti Rusya'nın işgali sonrası harabeye döndü. Bu şehirler nasıl yeniden inşa edilecek? Finansman konusu nasıl çözülecek?
Yayıncılar Twitch'i neden ikinci plana attı?
İzleyici rekorları kırıp oldukça büyük paralar kazanan Twitch yayıncıları, bir süre sonra abonelerini kaybedebiliyorlar. Sabit gelirleri olmayan ve uzun saatler çalışmaktan şikayet eden yayıncılar tek tek oyun ya da PR firmaları kurmaya başladı.
Japonya'da hala bir tabuydu ama... Gençlerin dövme atılımı!
Dövmelere, Japonya'da hala bir tabu olarak bakılıyor. Toplumun genelinde bu algı yavaş da olsa değişirken gençler ise söz konusu tabuları süratle yıkıyor. Peki bu değişim nasıl oluyor? Japonya'da dövme neden hala tabu?
Hız sınırının 140 kilometreye çıkması ne anlama geliyor?
Otobanlarda 120 kilometre olan hız sınırı 140 kilometreye çıkarılıyor. İlk etapta bazı otoyollar bu uygulama için müsait olarak belirlendi. Peki hız sınırının mantığı ne, artırılması veya azaltılması sürüş için ne anlama geliyor?
İtalya'da Rus yatı krizi! 'Bu yat kimin?'
Rusya'ya yönelik yaptırımlar çerçevesinde oligarklara ait bazı yatlara da el konmuştu. Gözler bu kez İtalya'da. İtalyan yetkililer Scheherazade isimli süperyata el konup konmayacağına karar vermek için 140 metrelik yatın sahibini araştırıyor. Yat ise bu süreçte limandan ayrılmaya hazırlanıyor...
En kıymetli varlıklarına bakan ebeveynler ne kadar yorgun?
Salgın süresince pek çok ebeveynin stresinin katlandığı ifade ediliyor. Pandeminin getirdiği belirsizlik içerisinde iş sorunları ve çocuk bakımının getirdiği yükle 'ebeveyn tükenmişliği' kavramı ortaya çıktı. Bazı uzmanlar bu kavramı dillendirmenin sakıncalı olduğuna inanıyor.
Modern 'altına hücum' okyanusların sonunu mu getirecek?
Elektrikli otomobil, akıllı telefon, laptop ve tablet gibi ürünlerin üretimi arttıkça lityum pillere olan ihtiyaç artıyor. Dünyada bir lityum krizi öngörülürken derin deniz madenciliği gibi yeni kaynaklara başvuruluyor. Bazı uzmanlar deniz madenciliğinin okyanuslara zarar verebileceği görüşünde.
Türkiye'nin katılmadığı Eurovision'a günler kaldı... | Seninle Bir Dakika'dan, Everyway That I Can'e...
Eurovision şarkı yarışması 10 Mayıs'ta İtalya'nın Torino kentinde başlıyor. Türkiye oylama sistemindeki değişim ve yarışmanın politize olduğu gerekçesiyle 2012 yılından beri müsabakalarda yer almıyor. 20. yüzyılda kötü sonuçlar alınsa da 2003 ve sonrasında iyi sonuçlar gelmeye başlamıştı.
Amerika küreselleşmede eskisi kadar etkili değil mi?
Tüm dünya artık Michael Jackson kadar BTS dinliyor, hamburger kadar döner yiyor. Hollywood var ama Kore ve Türk dizileri de... Kimilerine göre; Amerika'nın kültürel hegemonyasının dünyada azalması ABD'de 'küreselleşme öldü' dedirtiyor. Bazıları ise küreselleşmenin ABD tekelinden çıktığını düşünüyor.
Yarım sezon gözlerimizin pasını silen Franck Ribery şimdi ne yapıyor?
Dünya Kupası finali, Almanya'da birçok kez şampiyonluk, başarılarla dolu bir kariyer. Türkiye'de yarım sezon izleyebildiğimiz Franck Ribery futbolunun sonbaharını yaşıyor.
Hollanda tarımının sırrı ne?
Bütün Avrupa yıllardır bu konuyu konuşuyor: Hollanda tarımının sırrı ne? Ülkedeki seralardaki farklı üretim teknikleri sayesinde yüz ölçümü küçük olan bu ülkede verim bir hayli yüksek...
Kaynak: Haber Global TV