Bu haberleri okudunuz mu? Doğu Akdeniz, benzin, döviz, altın, covid, hammadde,

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Son Güncelleme:

Doğu Akdeniz'de Türkiye karşısındaki dörtlü ittifak sarsılıyor

Türkiye Ortadoğu'da yeni bir sayfa açtı. Bu durum siyasetten ekonomiye pek çok cepheyi etkileyecek. Mısır ve İsrail'le kurulan ilişkiler Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ni rahatsız edecek gibi gözüküyor. Peki Ortadoğu'da bu kez kartlar neden yeniden karılıyor?

Neden Belarus? Planlar, hesaplar, arada kalan göçmenler...

Polonya üzerinden AB'ye geçmek için Belarus-Polonya sınırında bekleyen yaklaşık iki bin göçmen bir süredir krize neden olmakta. Krizin aktörleri arasında Belarus ve ülkenin AB tarafından tanınmayan Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko dikkat çekiyor. İşte göçmen krizinin arkaplanı...

Fenerbahçe oyunu bozdu

Fenerbahçe yine zor bir zamanda ayağa kalkmasını bildi ve Galatasaray deplasmanında bir üç puandan fazlasını kazandı. Squid Game dizisinden esinlendiği koreografide ‘1907 numaralı oyuncu oyun dışı’ denildi ama oyun Fenerbahçe için yeniden başlıyor.

Afgan mültecilerin adresleri: Arnavutluk, Şili, Uganda, Gürcistan

Afganistan'da 21. yüzyılın en büyük insanlık dramlarından biri yaşandı. 100 bini aşkın Afgan ABD vizesine başvurdu. Sonucunu bekleyenler dünyanın dört bir yanındaki askeri üslerde zaman dolduruyor.

Bazı bebekler neden daha çok ağlar?

Yeni çocukları olan ailelerin önündeki en büyük sınavlardan biri bebeklerinin ağlaması. Neden ağlıyor ne yapınca susuyor? Bir bebeğin ortalamadan fazla ağladığı nasıl tespit edilebilir? Susturma yöntemleri neler?

Rakibini öldürdüğünü ve baba olacağını aynı gün öğrendi...

Chris Conwell ile Patrick Day, 12 Ekim 2019'da karşılaştı. Maçın son raundunda nakavtla kazanan Conwell, galibiyetini kutlarken Day ise ringde yaşam savaşı vermeye başlamıştı bile... Conwell için kabus gibi günler böyle başladı. Hayatının en mutlu gününde hayatının en acı haberini de alacaktı...

Mesut İngiltere'de yapamadığını Türkiye'de yaptı

Süper Lig'de kasım ayı dolmadan 4 gol atan Mesut Özil, La Liga ve Premier Lig'de 10 sezonda yapamadığı sezon başlangıcını Fenerbahçe'yle yaptı.

ABD askerlerine çağrı yaptı: Aşı ol veya ordudan atıl

Amerika Birleşik Devletleri ordu mensuplarını aşı olmaya zorunlu tutuyor. Deniz ve hava kuvvetlerinde işler fena değil ama piyade birliklerinin durumu endişe verici. Aşı olmayan askerlere iki seçenek sunuluyor. Ordudan atılmak veya ayrılmak.

Maurizio Gucci: Şan, şöhret, para ve bir kiralık katil

80'li ve 90'lı yıllara damga vuran moda dünyasının güçlü ismi Maurizio Gucci bir kiralık katil tarafından sokakta yürürken öldürüldü. Eşi, ilişkisi, şirketi ve attığı her adım olaydı.

21. yüzyılda güzellik | Estetik ameliyat normalleşti, arzu nesnesi olmak ön planda

Estetik ameliyatlar eskisinden daha ulaşılabilir. Sosyal medyanın etkisiyle her an güzel gözükmek belki de hiç olmadığı kadar önemli. Erkekler neden bazı tip kadınları daha çekici bulur? 21. yüzyılın güzellik algısı nasıl şekilleniyor?

İki yıldır Covid'e yakalanmayanlar anlatıyor... 'Ellerim cebimde geziyordum...'

Günde 20 binden fazla vaka açıklanan Türkiye'de hala birçok insan Covid'e yakalanmadı. Bazısı elleri cebinde gezerken, kimi ise takviye gıdaya yüklenmenin kendisini koruduğunu düşünüyor.

77 kişiyi öldürdü sadece 21 yıl hapis cezası aldı! Peki sistem ne?

2011'de 77 kişinin ölümüne neden olan cani Anders Breivik, 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu Norveç'te bir suçluya verilebilecek maksimum cezaydı. 13 Ekim'de 5 kişinin yaşamını yitirdiği oklu saldırıdan sonra da gözler bu sisteme çevrildi. Peki bu ceza infaz sistemiyle ne amaçlanıyor?

Piyasada yeni durum: Hammadde sıkıntısı, internetten ilan kaldırmak

Piyasadaki fiyatlama davranışı değişti. İhracatçılar hammadde bulamamaktan şikayetçi. Marketlerdeki ürünlere kota getirilmeye başlandı. İnternet sitelerindeki otomobil ilanları fiyatları beklemek için kaldırılmaya başlandı.

6 soru 6 cevap / Dün piyasalarda ne oldu?

Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değer kaybı hızla devam ederken Merkez Bankası dolara yönelen vatandaşları uyardı. Peki TL nereye gidiyor? Kur dün neden arttı? Önümüzdeki günlerde ne olacak? Gelin bu soruların yanıtlarına bir göz atalım.

Joe Biden'ın düşmana mı ihtiyacı var?

ABD ekonomisi fena değil. Pandemi yönetiminde büyük bir sıkıntı yok ama halk Joe Biden'dan tam da memnun değil. Kimilerine göre Biden tekrar seçilmek istiyorsa kendini daha iyi anlatmalı ve karşısına bir zümre veya kişiyi rakip olarak koymalı.

İki futbolcu, bir saldırı ve ortaya çıkan bir ilişki...

Fransa futbolu şok içinde. Ülke kadın futbolunun iki başarılı ismi saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayanlardan biri diğerini dövdürmek ile suçlandı, sekiz gün gözaltında kaldı. Daha sonra ortaya çıkan bir detay ise soruşturmanın seyrini değiştirebilir.

Hiçbir özelliği olmayan süper kahraman: Hawkeye

Marvel ok atmak dışında bir özelliği olmayan belki de en 'insan' süper kahramanı Hawkeye'ın dizisini çıkardı. Stüdyo son yıllarda o kadar süper kahraman filmi yaptı ki artık farklı bir şey deniyor.

Dövizle borçlanmak | Devlet ve özel sektör artırmıyor, önceden borçlanan vatandaş düşünüyor

Türk Lirası'nın bu yıl dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 80'leri gördü. Hal böyle olunca yıl ortasında dövizle borçlanan vatandaş düşünmeye başladı. Devlet döviz borcunu artırmayı düşünmezken özel sektörün de benzer bir tutum içinde olduğu görülüyor.

Teknolojik üründe devir tamir devri: 'Eyvah telefonum bozuluyor!'

Global krizler, pandemi ve kurdaki hareketlilik teknoloji ürünlerinin fiyatlarını yukarı yönde sert bir şekilde etkiliyor. Emektar telefon ve bilgisayarları tamir ettirme fikri artık oldukça yaygın. Doğubank esnafı ise anlattıklarıyla adeta vatandaşı uyarıyor...

Prens Selman'ın yeni taktiği: Beyaz Saray'a sok, petrolü al

Petrol fiyatlarının yeniden yükselmesi Suudi Arabistan'ı pandemi ile birlikte yaşadığı kötü ekonomik rüyadan uyandırdı. Biden hala Prens Selman ile görüşmüyor ama onun petrolüne ihtiyacı var. Prens istenen petrolü bir şartla vermeye hazır...

Seyahat fenomenleri anlatıyor: 'Geziyoruz ama tatil yapmıyoruz!'

Dünyanın dört bir yanını dolaşan, olağanüstü manzaralar paylaşan ve tempolarına ayak uyduramadığımız seyahat fenomenlerinin yaşamları tahmin ettiğimiz kadar hayranlık uyandırıcı değil. Fenomenler "Gördükleriniz olan bitenin küçük bir kısmı" diyor...

Türkiye'nin okula dönmeyen çocukları | 'İkna etmek için köye gittik'

Birçok öğrenci, okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuştuğu için sevinirken bazı öğrenciler ise onlar kadar şanslı değildi. Uzaktan eğitim sürecinin sona ermesinin ardından bazı öğrenciler okullarına geri dönemedi. 

Çok yazık oldu

Fenerbahçe’ye derbi galibiyeti ciddi bir özgüven katmış doğal olarak. Galatasaray stadındaki gibi zor bir atmosferden zaferle çıkan sarı-lacivertliler için Olympiakos deplasmanı ayakları bile titretmedi.

Galatasaray'ın Avrupa farkı

Galatasaray, Marsilya karşısında yine çok iyi bir futbol sergiledi. Bir çok maçta bitiricilik sıkıntısı çeken ve bunun faturasını da derbide çok ağır ödeyen Aslan, Marsilya karşısında 4 gol atarak bir anlamda özgüven depoladı.

Herkesin aklındaki soru: Benzin fiyatları nereye gidiyor?

Bütün dünya küresel bir enerji krizinden geçiyor. Talebe karşılık verecek petrol arzı yok. Türkiye'de üstüne döviz kurunun pahalanması enerji krizinin etkisini artırıyor. Benzine artık 1 TL'nin üzerinde zamlar gelmeye başladı. Peki bu hareket nerede duracak?

Dünyanın en çok izlenen insanı: Ryan Kaji

Ryan Kaji dünyada ekranlardan en fazla izlenen insan. 10 yaşındaki çocuğun ailesinin yardımıyla bugüne kadar Youtube'da çektiği videolar 48 milyar 597 milyon 844 bin kez izlendi. Kaji 'tablet kuşağının' ilk temsilcilerinden...

'Düğün ne zaman?' sorusuna tokat gibi cevaplar!

Katıldığınız düğünlerde, aile buluşmalarında "Eee, düğün ne zaman?" sorusuna maruz kalmaktan bıktınız mı? Bu sorulara gerilmeden yanıtlar vermek de mümkün tamamen bu sorgulamalardan kurtulmak da... İşte ipuçları!

Trafik cezası, vergi ve pasaportlara yaklaşık ne kadar zam geldi?

Yeniden değerleme oranı yüzde 36,2 olarak açıklandı. Aksi bir düzeltme gelmediği müddetçe vergi, pasaport harcı ve trafik cezalarına bu oran üzerinden zam yapılacak. Yeniden değerleme oranı yıllık olarak açıklandığı 2009 yılından bu yana en yüksek değerinde.

6 soru 6 cevap | Omicron varyantı

'Yine mi' demeyin, yeni bir varyant daha geldi. Güney Afrika'dan ikinci bir mutasyon daha çıkarken, yeni varyant Omicron ismini aldı. Peki endişelenmeli miyiz? Borsalar neden Omicron etkisi ile düştü?

Suç makinesi bıçaklı saldırgan Emrah Yılmaz 22 sabıkası varken nasıl serbestti?

22 sabıkası olan suç makinesi Emrah Yılmaz, metroda tartıştığı kadına bıçak çekti. Peki gayet ciddi suçlar da işlemiş olan Yılmaz geçen günlere kadar bu kadar sabıkasına rağmen nasıl aramızda serbest dolaşabiliyordu?

Nasıl rüya görürüz?

İnsan beyninin nasıl çalıştığı dünyanın en büyük gizemlerinden biri. Rüyalar da bu gizemin bir parçası. Peki nasıl rüya görüyoruz? Uykunun hangi aşamasında rüyalar şekilleniyor? Sürekli kabus gören insanların ortak özellikleri neler?

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber