'Kuzey Haçı' bağlantısı! Irkçılar zirvesi Almanya'yı sarstı

Almanya Türkiye göçmen göçmen krizi Gündem haberleri Yaşam Haberleri Dünya haberleri Silahlı saldırı haberleri Ekonomi haberleri
'Kuzey Haçı' bağlantısı! Irkçılar zirvesi Almanya'yı sarstı

Almanya, Neonazi gruplar, bazı ırkçı zenginler ve ırkçı parti AfD yöneticilerinin gizli toplantısını konuşuyor. Ülkedeki göçmenlerin nasıl “sürüleceğinin” konuşulduğu toplantı Almanya'yı sarstı. Toplantıya katılan gruplardan bazılarının göçmenlere yönelik şiddet eylemlerine karıştığı belirtiliyor.

Almanya'nın Potsdam şehrinde Neonazi çevreleri; onlara destek veren ırkçı zenginler ve aşırı milliyetçi parti AfD'nin bazı yöneticilerinin “göçmenleri ülkeden gönderme” gündemiyle toplantı yaptığı iddiası ülkeyi karıştı. Correctiv adlı haber sitesinin gündeme getirdiği, Almanya'da pek çok haber kuruluşu tarafından da paylaşılan iddialara göre Potsdam şehrindeki bir otelde gerçekleştirilen toplantının ev sahipliğini aşırı sağcı olarak bilinen diş doktoru Gernot Mörig ile restoran sektöründe yatırımcı olan Hans Christian Limmer yaptı. Limmer'in ülkenin tanınmış gıda markalarını yönettiği belirtiliyor.

'Kuzey Haçı' bağlantısı! Irkçılar zirvesi Almanya'yı sarstı - Resim : 1
Haberi hazırlayan gazeteciler ırkçı toplantının yapıldığı oteli ve katılanları görüntüledi. Soldaki fotoğrafta toplantının ev sahibi olan Gernot Mörig görülüyor. 

IRKÇI LİDERİN SAĞ KOLU

Haberde toplantıya katılan grupların temsilcilerinin adları da yer alıyor. Son dönemde oylarını artıran ırkçı parti AfD'nin lideri Alice Weidel'in sağ kolu olarak bilinen Roland Hartwig'in yanı sıra federal milletvekili ve eyalet yöneticisi olan Afd'li isimlerin de toplantıya katıldığı belirtiliyor. Aşırıcı sağcı Mörig'in ailesinin de toplantıda yer aldığı kaydediliyor. Tarihi Landhaus Adlon Oteli'ndeki toplantıda seçim çalışmaları ve faaliyetler için para toplandığı, gruba giriş için 5 bin euro aidat ödendiği bilgisi veriliyor.

IRKÇI ÖRGÜT 'KUZEY HAÇI'

Toplantıda yer aldığı belirtilen Neonazilerin göçmenlere yönelik bazı şiddet olaylarıyla bağlantılı olduğu da iddialar arasında. Haber Global Web Özel'in Berlin'deki kaynaklardan edindiği bilgilere göre, toplantıya katılan Neonaziler kendilerine Nordkreuz (Kuzey Haçı) adını veren ırkçı bir grupla bağlantılı. Aralarında polislerin ve askerlerin de olduğu belirtilen Neonazi örgütünün internette bir 'sohbet ağı' aracılığıyla örgütlendiği tespit edilmiş.

'Kuzey Haçı' bağlantısı! Irkçılar zirvesi Almanya'yı sarstı - Resim : 2
Irkçı parti AfD son dönemde oylarını artırdı. 

'DÜŞMAN LİSTESİ' YAPTILAR

Alman polisinin takibinde olan Nordkreuz örgütüne daha önce operasyon yapıldığı ve grup üyelerinin evlerinde binlerce mermi ile ceset torbası ve kireç ele geçirildiği belirtiliyor. Grup üyeleri arasında doktorların, eski asker ve polislerin hatta bir de keskin nişancının olduğu iddia ediliyor. Nordkreuz grubu Alman medyasında “ölüm listeleri” hazırladıkları iddiasıyla da gündeme gelmişti. Hessen eyaletinde grup üyelerinden 1100 kişilik bir 'düşman listesi' ele geçirildiği belirtilmişti.

TERSİNE GÖÇ PLANI

Almanya kaynaklarına göre toplantının ev sahibi Mörig, 'üç aşamalı bir tersine göç planı' önerisini gündeme getirdi. Mörig planın uygulanması için bir 'uzmanlar heyeti' kurulması gerektiğini söyledi. Toplantıya konuşmacı olarak katılan aşırı sağcı Kimlik Hareketi'nin lideri Martin Sellner ise Almanya'yı terk etmesi gereken üç grup olduğunu öne sürerek bu grupların, 'sığınmacılar', 'oturum alan yabancılar' ve 'vatandaş olsa bile asimile olmayanlar'dan oluştuğunu kaydetti.

'Kuzey Haçı' bağlantısı! Irkçılar zirvesi Almanya'yı sarstı - Resim : 3
Irkçılar, sığınmacılar ve oturum alan yabancılarla birlikte "asimile olmayan vatandaşlar" dedikleri grubu da ülkeden göndermeyi planlıyor. 

KUZEY AFRİKA'DA MODEL DEVLET

Toplantıdan sızan ve Alman medyasında yer alan haberlere göre gündeme gelen bir başka plan da göçmenlerin toplanarak Kuzey Afrika'da oluşturulacak bir 'model devlet'e yerleştirilmesiydi. Söz konusu planın İkinci Dünya Savaşı'ndan önce Adolf Hitler tarafından Yahudiler için gündeme getirildiği, Hitler'in Yahudileri Madagaskar'a göndermeyi planladığı belirtiliyor.

CESARET ALIYORLAR

Almanya'daki göçmen kaynaklar, son dönemde aşırı sağcı grupların ülkede daha rahat hareket etmeye başladığını belirterek, “Almanya'da Nazi sembolleri yasak. Bu gruplar sembollerini sokaklarda gösteremiyordu. Ancak son dönemde daha çok cesaretlendiklerini görüyoruz. Örneğin yakın zamanda AfD üyeleri sokaklardaki gösterilerde Nazi selamı veriyor. Bunu araştıran polis birimleri ise 'Nazi sembolü görmedik' şeklinde raporlar hazırlayarak ırkçıları kolluyor” diyor.

ertan.altan@haberglobal.com.tr

 

Kaynak: Web Özel