Avrupa'nın tatil rotası Türkiye, "en iyiler" içinde Bodrum da var

Turizm Dünya haberleri Türkiye Gündem haberleri Ekonomi haberleri ÖZEL HABERLER Bodrum İstanbul Muğla Antalya Euro Gezi
Avrupa'nın tatil rotası Türkiye, "en iyiler" içinde Bodrum da var

Avrupa'nın tatil sitelerinde Türkiye bu yıl da kendisine gözde yaz destinasyonları arasında yer buldu. Bütçe dostu tatil rotasında İstanbul ve Bodrum bulunurken Avrupa'nın en iyi sahillerine sahip kentleri listesinin ilk üç sırasında da Akyaka ve Göltürkbükü yer alıyor.

Yazın gelmesi ile birlikte gözler Ege ve Akdeniz sahillerine çevrilmiş durumda. Euronews Travel sitesinin her yaz yayınladığı “Yaz için bütçe dostu tatil rotaları” listesinde İstanbul ve Bodrum da bulunuyor. İngiliz The Guardian gazetesinin “Avrupa'nın en iyi sahillerine sahip kentleri” listesinde ise ikinci ve üçüncü sırayı Muğla'nın gözde tatil beldeleri Akyaka ve Göltürkbükü paylaştı. Euronews yayın organının "Travel" (Gezi) ekinde yer alan bilgilere göre Avrupalı turistlerin hem ulaşım hem de otel masrafları açısından kıtanın en bütçe dostu tatil destinasyonları arasında Türkiye'de yer alıyor. Paylaşılan bilgilere göre geçtiğimiz yıla kıyasla bu yıl uçak bilet fiyatları en çok düşen ülkelerin başını ise Türkiye çekmekte.

Avrupa'nın tatil rotası Türkiye, "en iyiler" içinde Bodrum da var - Resim : 1
Avrupa tatil sitelerinde İstanbul "harikalar kenti" olarak tanıtıldı.

MADRİD ZİRVEDE

Avrupa tatil siteleri istatistiklerini derleyen yayın organının paylaştığı bilgilere göre Güney Avrupa ülkeleri kıtanın bütçe dostu tatil ve gezi destinasyonlarında başı çekmekte. Listede uçuş fiyatı ve 7 günlük tatil planı çerçevesinde en hesaplı rota ortalama 999 Euro ile İspanya'nın başkenti Madrid oldu. Madrid'i 1,024 Euro ile İtalya'nın moda başkenti Milano ve 1,105 Euro ile de İspanya'nın gözde tatil merkezlerinden kıyı kenti Valencia takip etti.

HARİKALAR KENTİ İSTANBUL

Türkiye'nin uluslararası turizm başkenti İstanbul ise listede 1,247 Euro  ile beşinci sırada yer aldı. Yayın organı, İstanbul'u “Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayan şehir. İstanbul Aya Sofya ve Arkeoloji Müzesi gibi mimari ve tarihi harikalara sahip” ifadesiyle okuyucularına tanıttı.

HESAPLI UÇUŞ ADRESİ BODRUM

Veriler ayrıca Türkiye'nin 2023 yılından bu yana tatil rotalarında uçuş fiyatlarının en çok düştüğü destinasyonlara sahip olduğunu da ortaya koyuyor. Avrupa ülkelerinden Bodrum'a uçuşlar geçtiğimiz yıl ortalama 360 Euro seviyesindeyken, bu yıl 310 Euro'ya düştü. Yüzde 16'lık fiyat düşüşüne işaret eden bu rakamı yüzde 14'lük düşüş ile Antalya takip etmekte. Yayın organı uçuş fiyatlarındaki düşüşün Avrupalı tatilcileri cezbettiğini de vurguladı.

Avrupa'nın tatil rotası Türkiye, "en iyiler" içinde Bodrum da var - Resim : 2
İngiliz The Guardian gazetesi Akyaka için "tarihi ve doğallığının yanı sıra olağanüstü restoranlara sahip tatil beldesi Türkiye'nin sakin kenti durumunda” ifadelerine yer verdi.

AKYAKA AVRUPA'NIN İNCİSİ

İngiltere'nin köklü yayın organlarından The Guardian gazetesi ise “Avrupa'nın en iyi sahillerine sahip kentleri” listesini yayınladı. Listede ilk sırada  Yunanistan'a ait Kefalonya Adası'ndaki tatil beldesi Assos bulunuyor. Listenin ikinci ve üçüncü sırasını ise Muğla'ya bağlı Akyaka ve Göltürkbükü paylaşıyor. İkinci sırada yer alan Akyaka yayın organında “tarihi ve doğallığının yanı sıra olağanüstü restoranlara sahip tatil beldesi Türkiye'nin sakin kenti durumunda” ifadesiyle kendine yer buldu. Akyaka'nın tanıtım yazısında şu ifadelere yer verildi:

“Begonvillerle kuşatılmış sokaklarında geleneksel restoranların bulunduğu beldede geceleri balık sofraları da plajların üzerine kuruluyor. Sörf aktivitesinin de yapılabildiği beldede sessizlik ve doğa içinde yemek yiyebileceğiniz çok sayıda otantik mekan da bulunuyor.”

BÜYÜLEYİCİ GÖLTÜRKBÜKÜ

Listede üçüncü sırada yer alan Göltürkbükü için de “Coğrafi olarak yakın olduğu Bodrum'dan çok daha sessiz olan tatil beldesinde lezzetli deniz mahsullerini tadabileceğiniz restoranlar ve özel tasarımlara sahip butikler iç içeler” ifadelerine yer verildi. Yazıda yabancı turistlerin de gözde tatil noktalarının başında gelen Göltürkbükü için şu ifadeler kullanıldı: “Eğer Türkiye'nin bir Saint-Tropez'i varsa burası Göltürkbükü'dür."

[email protected]

 

Kaynak: Web Özel