Yumurtanın çatlama nedeni buymuş! Eğer yumurta haşlarken içine sadece iki tane eklerseniz asla çatlamıyor
Mutfak sırları bir bir açığa çıkmaya devam ediyor. Her yemeğin kendine göre bir püf noktası olduğu gibi yumurta haşlamanın da belirli püf noktaları bulunuyor. Yumurta haşlarken yapılan bir hata anında çatlamasına yol açıyor. Bu doğal yöntem ise yumurtaların çatlamasını önlüyor.
Yumurtalar haşlanırken çatlamanın meydana gelmesine neden olan en bilindik sebep yumurtaların direkt olarak dolaptan çıkarılıp haşlamaya götürülmesidir. Soğuk dolapta bekleyen yumurta sıcak haşlama suyunun içerisinde anlık sıcaklık değişiminden dolayı çatlamaya maruz kalacaktır. Bunu önlemek için yumurta haşlarken önce yumurtaları birkaç dakika oda sıcaklığında bekletmek yardımcı olacaktır.
Ayrıca yumurta haşlarken içerisine 2 adet kürdan koyarsanız bu şekilde yumurtaların haşlanma esnasında çatlamamasını sağlayabilirsiniz. Kürdan yumurtanın içerisinde beklediği zaman yumurtalar çatlamadan pişer.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV