Yıllardır yanlış biliyormuşuz! Sarımsağı bu şekilde yemeyi bir an önce bırakmak gerekiyormuş
Baskın kokusunun yanında sağlıklı yapısı ile yeme alışkanlıklarımız içerisinde bulunan lezzetli sarımsak, doğru şekilde tüketildiği zaman doğal antibiyotik görevi görür. Ancak sarımsağı bu şekilde tüketmek faydalarından yararlanmayı engelliyor.
Kaynak: Haber Global TV
Yayınlanma:
Son Güncelleme
Sarımsak tüketiminde yapılan en yaygın hatalardan biri sarımsağı bütün halde yutarak tüketmektir. Doğal bir antibiyotik olan sarımsağın yutulması içerisindeki belirli enzimlerden faydalanmayı imkansız hale getiriyor. Bir hap gibi sarımsak yutmak, yalnızca ezildiği ya da çiğnendiği zaman ortaya çıkan allicin enzimini ortaya çıkmasına engel oluyor. Bu enzim antibiyotik etkisinin güçlenmesini ve hastalıklardan korunmayı sağladığından, sarımsağı tüketirken eğer yemeklere ekleyecekseniz ezmeniz gerekiyor.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV