Yıllarca tam tersini uygulamışız! Meğer hamsi ve istavrit gibi balıkları tüketmenin en sağlıklı yolu buymuş
Havaların soğuması ile mevsimi iyice açılan balıkların tüketimi sağlıklı yapılarından dolayı sıkça tavsiye edilir. Hafızayı güçlendiren ve gelişmeye yardımcı olan balıkların tüketiminde yıllardır yanlış uyguladığımız bir durum ortaya çıktı.
Hamsi ve istavrit gibi küçük balıkları yerken özellikle kılçık kısmını çıkardığımızdan emin oluyoruz. Ki bu kılçıklar yerken boğazımıza zarar vermesin. Ancak uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar bu şekilde balık tüketmenin aslında yanlış bir tüketim şekli olduğunu ortaya koydu. Hamsi ve istavrit gibi küçük balıkların kılçıkları ile birlikte tüketilmesinin sağlığa faydalı olduğu öğrenildi.
Hamsi ve istavritin et yapısı ile içerdikleri doğal yağ hali hazırda vücuda oldukça faydalıyken bu balıkların kılçıklarının da sağlık açısından bir o kadar faydalı olduğu ortaya çıktı. Hamsi ve istavrit gibi küçük balıkların kılçıklarının tüketilmesi özellikle gelişim çağındaki çocuklarda olmak üzere kemik yapısının güçlenmesine yardımcı oluyor.
Kalsiyum ve fosfor bakımından zengin olan bu kılçıklar hem çocuklarda hem de yetişkinlerde kemik sağlığının güçlenmesini sağlıyor. Bu nedenle uzmanlar haftada en az 2 kez hamsi ve istavrit gibi balıkların tüketimini tavsiye ediyor.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV