Uzman şefler et pişirirken yapılan hatayı açıkladı: Bu şekilde pişirmek sadece sağlığınıza zarar veriyor
Lezzetli bir et yemeği hazırlamak isteyenlerin yaptığı bazı uygulamaların yemeğin tadını artırmak yerine sağlığa zarar verdiği açıklandı. Uzman şeflerin açıkladığı bu hatayı yaptığınız zaman et daha lezzetli ya da sağlıklı olmuyor. Aksine tek yatığı zarar vermek oluyor.
Et pişirirken yapılan bu hata etin yıkanması. Her ne kadar bakterileri yok etmek ve etin kirli alanlara değen kısımlarını temizlemek amacıyla et yıkama işlemi gerçekleştiriliyor olsa da, aslında eti pişirmeden önce yıkamak bakterilerin azalmasına değil çoğalmasına neden oluyor.
Et pişirirken pek çok kişi eti öncesinde ya yıkıyor ya da soğuk suda bekletiyor. Etin çözülmesi için, bakterilerden kurtulmak için ya da etin kirli alanlara değen kısımlarını temizlemek için uygulanan bu yöntemin zararlı olma sebebi ise suya değen ette bakteri oluşumunun hızlanması. Et suya temas ettiği zaman daha hızlı şekilde bakteri oluşumu gözlemleniyor.
Bu nedenle etleri pişirirken su ile temas etmemesine özen göstermek gerekiyor. Pişme esnasında etin su ile temas etmesi ise herhangi bir zarar teşkil etmiyor. Bu aşamada sıcak olan su ve ette bakteri oluşumu gözlemlenmiyor.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV