Salçaları küflenmekten korumak aslında bu kadar basit! Aylarca taze kalan salçalar için tek gereken meğer buymuş
Cam kavanoz ya da konserve olarak alınan salçalar bir kez açıldıktan ve hava ile teması başladıktan sonra hızlı şekilde küflenir. Salçaları uzun süre sağlıklı tutmak ve küflenmesini önlemek için basit bir doğal yöntem kullanmak yetiyor.
Salçalarda oluşan küflenmelerin önüne geçmek için tek bir doğal malzeme kullanmak yeterli oluyor. Hava ile temasa geçen ve bu şekilde küflenmeye başlayan salçaların hava temasını kesmek için zeytinyağı kullanabilirsiniz.
Zeytinyağı kullanarak salçaları sağlıklı bir şekilde saklamak için salçaların üst kısmına 1 fincan kadar zeytinyağı eklemek yeterli olacaktır. Eklediğiniz zeytinyağı salça ila karışmadan hava ve salça arasında bariyer görecek ve böylece salçanın kurumasını ya da küflenmesini engelleyecektir.
Ayrıca salça saklarken kullandığınız kabı öncesinde tamamen temizlemek ve kurutmak da önemlidir. Salçaların kapaklarını hava akışı olmayacak şekilde sıkıca kapatarak saklamak da yardımcı olacaktır.