Metrelerce uzayan mıhlamanın sırrı meğer buymuş! Mıhlama yaparken buna dikkat edince lastik gibi uzuyor
Sevilen Karadeniz yemeklerinden biri olan ve daha çok kahvaltı sofralarında gördüğümüz mıhlama sıklıkla tüketilenler arasında yer alıyor. Ancak mıhlamayı tam kıvamında yapmak ise incelik istiyor. Bu yöntemle pişirince mıhlama lastik gibi uzuyor.
Karadeniz yöresinin geleneksel lezzetlerinden biri olan ve genellikle kahvaltılarda sıkça tüketilen mıhlama incelik isteyen bir yemektir. Peynir ve mısır ununun ahenk içerisindeki birleşimi ile hazırlanan mıhlamanın kıvamını tam tutturmak için ise bazı püf noktaları bilmek gerekiyor.
Yemek tarifleri içerisinde püf noktası açıklanan mıhlamayı lastik gibi uzatabilmek için kullanabileceğiniz bazı yöntemler var. İşte lastik gibi uzayan mıhlama hazırlamak için malzemeler ve püf noktası:
Tam kıvamında mıhlama hazırlamak için ilk olarak tereyağını tavada eritin. Mısır ununu ekleyin ve yaklaşık olarak 2 dakika kadar kavurun. Ardından ılık suyu ekleyin ve hızlıca karıştırmaya devam edin. Su ve mısır unu tamamen birbirine karıştığında ise rendelenmiş ya da küçük parçalar haline getirilmiş peyniri ilave ederek karıştırmaya devam edin. Peynir eriyene ve pişene dek bu işlemi sürdürün.
Lezzetli bir mıhlama hazırlamak için peyniri ekledikten sonra mısır unu ile tamamen karışması için mümkün oldukça peyniri tavanın dibinden yukarı doğru çekerek karıştırın. Piştiğinde sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.