Paslanan bıçakları ayna gibi parlatan yöntem bulundu! Bıçaklarınız hem keskin hem parlak kalsın istiyorsanız...
Mutfaklarda kullandığınız çelik bıçaklar her ne kadar paslanmaz çelik olarak adlandırılsa da zaman içerisinde oksitlenmeye bağlı olarak paslanmaya başlar. Paslanan bıçakları temizlemek için ise sadece iki malzemeli bir doğal yöntem yeterli oluyor.
Paslanan bıçaklardaki pas lekelerini temizlemek için tek bir doğal yöntem uygulamanız yeterli oluyor. Soğan ve pudra şekeri kullanarak kısa sürede bıçaklardaki pas lekelerini çıkarabilirsiniz.
Bıçaklarda oluşan paslanmaları gidermek için soğan ve pudra şekerini kullanacak olanların ilk olarak yapması gereken bir soğanı ortadan ikiye kesmek. Ardından soğanın iç tarafta kalan yüzeyine pudra şekeri dökün. Pudra şekerli soğanı bıçağınızdaki pas lekelerinin üzerine doğru sürmeye başlayın. Bu işlemi tekrarladıkça kısa sürede lekelerin geçmeye başladığını göreceksiniz.