Bir bardak içen bir daha isteyecek! Kış aylarının favorisi salebi böyle hazırladığınızda tadına doyulmuyor
Kış aylarının favori içeceği olan salep çoğu zaman hazır halde tüketilir. Salebin uzun süren hazırlığından kaçınmak isteyenler hazır alır ve içerler. Ancak bu doğal yöntemle kafelerdekinden bin kat leszetli salepler hazırlayabilirsiniz.
Kış aylarının yaklaşması ile birlikte yazın pek tüketilmeyen salepler yeniden popüler olmaya başladı. Salep tüketmek için çoğu zaman ise hazır halde alınır. Salebin kıvamını ve tadını aynı tutturmak ise oldukça dikkat gerektirir. Hem kıvamını hem de tadını aynı anda tutturmak bu denli zor olduğundan dışarıdan alınan salep daha çok tercih edilir.
Salep hazırlarken yemek tarifleri içerisinde yer alan püf noktası sayesinde tam kıvamında ve leziz pişmesini sağlayabilirim. Salebin tam kıvamında ve leziz pişmesi için uygulanması gerekenler ve salep hazırlanışı şu şekilde karşımıza çıkıyor:
İlk olarak toz salep, şeker ve vanilyayı bir kap içerisine aktarın. Diğer yandan tencere içerisine sütünüzü alarak pişirmeye başlayın. Süt kaynadıktan sonra altını kısın. Kap içerisinde karıştırdığınız tozları yavaş yavaş sütün içerisine dökmeye başlayın ve bir yandan da sütü karıştırmaya devam edin.
Hızlı dökerseniz kıvamını tutturmak imkansız hale gelecektir. Bu nedenle yavaş yavaş dökün ve karıştırmayı da asla bırakmayın. Tozu döktükten sonra tencereye çubuk tarçını da ekleyin ve salep kıvam alıncaya dek karıştırmaya devam edin. Köpükleşme başladığında salep pişmiş demektir. Artık altını kapatabilir ve fincanlara ayırıp toz tarçın ile servis edebilirsiniz.