Öyle sulu ve lezzetli oluyor ki yanında en az iki ekmek yersiniz! İşte usta aşçıların leziz menemen pişirme sırrı
Türk mutfak kültürünün vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan menemeni hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı tüyolar bulunuyor. Menemen pişirmenin inceliklerini öğrenerek çok daha lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz.
Sulu ve lezzetli bir menemen hazırlamak için dikkat edilmesi gereken püf nokta menemenin pişirilmesi esnasında içerisine 1 bardak sıcak su eklemek. İşte incelikleri ile menemen tarifi:
Malzemeler
1 yumurta
2 domates
1 sivri biber
1 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı ev bir miktar zeytinyağı
yarım çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Lezzetli bir şekilde menemen hazırlamak için ilk olarak soğan, biber ve domatesi kabuklarını ayırarak doğrayın. Ardından geniş bir tavada yağları eritin. Daha sonra soğan ve biberi tavaya ekleyerek kavurmaya başlayın. Soğan ve biberler pişmeye başladığında domates ve tuzu ilave edin. Daha sonra karışımın içerisine 1 su bardağı sıcak su ekleyin.
Daha sonra menemenin iyice suyunu salması ve kıvam kazanması içi altını hafifçe kısarak ağzını kapatın. Domateslern suyunu bir miktar dağa saldıktan sonra yumurtayı ilave edin ve çırpın. 2 dakika daha yumurta ile birlikte piştikten sorn aaltını kapatabilir ve servis edebilirsiniz. Affiyet olsun