Lokum gibi pişiyor, lezzeti vazgeçilmez oluyor! Mısırı haşlarken içine...
Yemek pişirirken uygulanan bazı püf noktalar yemeğin hem daha lezzetli hem de yumuşacık pişmesine yardımcı oluyor. Özellikle mısır haşlarken sert kalmasından şikayetçi olanların uygulayabileceği bu püf nokta ile mısır hem lokum gibi pişiyor hem de lezzeti vazgeçilmez oluyor.
LOKUM GİBİ MISIR HAŞLAMA
-Mısırlarınız lokum gibi olsun istiyorsanız, ilk olarak bilmeniz gereken şey içerisine tuz eklemek olmalıdır. Tuz ile birlikte pişirdiğiniz zaman mısırlar daha yumuşak şekilde pişecektir.
-Mısır haşlarken tencerenin kapağını hava almayacak şekilde kapalı tutun. Bu içerideki nemin mısırı yumuşatmasına yardımcı olacaktır.
- Daha büyük bir tencere kullanarak mısırları daha çok su içerisinde haşlamaya özen gösterin. Bu pişme süresince mısırları yumuşamaya yardım edecektir.
LOKUM GİBİ MISIR HAŞLAMA TARİFİ
MALZEMELER
- Tuz
- Mısır
- Su
TARİFİ
1. İlk olarak mısırları yıkayın ve temizleyin.
2. Tencereyi su ile doldurun ve kaynatın.
3. Kaynayan suya bir miktar tuz ilave edin.
4. Mısırları kaynar suyun içerisine bırakın.
5. Mısırları yaklaşık olarak 12 dakika kadar kaynamaya bırakın
6. Pişen mısırları süzgeç yardımı ile süzüp soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz, afiyet olsun.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV