Kuru fasulyeyi ıslatmaya son! Islatmak yerine bu yöntemi kullanarak pamuk gibi yumuşacık kuru fasulye pişirebilirsiniz
Kuru fasulye pişirmenin geleneksel yolu bir önceki gece fasulyeleri su içerisine bırakarak sonraki güne kadar ıslatmaktır. Bu şekilde iyice yumuşayan fasulyeler güzelce pişer. Ancak çok daha pratik bir yöntem ile kuru fasulyeleri pamuk gibi yapabilirsiniz.
Kuru fasulyeleri artık bir gece öncesinden suyun içerisinde bekletmenize gerek yok. Bunun yerine yemeği hazırlamadan önceki 1 saatinizi ayırmanız yetiyor. Bu yöntem ile kolaylıkla kuru fasulyeleri yumuşatabilirsiniz. Kuru fasulyeleri yumuşatan bu yöntem oldukça basit bir uygulanışa sahip.
Kuru fasulyeleri yumuşatan yöntemi uygulamak için ilk olarak fasulyeleri bir tencereye alın. Ardından üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin. Bu şekilde suyu kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra ağzını kapatın ve 3 dakika daha kanatın. İşlemin sonunda tencerenin ağzını açmadan bi kenara alın ve 1 saat bekleyin. 1 saat sonunda fasulyelerin suyunu süzerek pişirmeye hazır halde kullanabilirsiniz.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV