Hem zamandan tasarruf edin hem de yemekleriniz tatlansın! Nohut ıslatırken yapmanız gereken tek şey...
Sulu yemeklerde nohut kullanacaklar ya da nohut yemeği hazırlayacaklar öncesinde nohudu uzun bir süre soğuk su içerisinde bırakarak iyice yumuşatırlar. Ancak bu vakit alan bir yöntemdir ve nohudu önceden ıslatmayı unuttuysanız kısa sürede yapılması imkansızdır. Ta ki şimdiye kadar.
Kaynak: Haber Global TV
Yayınlanma:
Son Güncelleme
akşamdan nohut ıslatma derdine son verecek bu yöntemi uygulamak için ilk olarak nohutlarınızı bir tencereye alın ve üzerine su ilave edin. Bu şekilde tencerenin ağzını kapatın ve 1 saat kadar nohutları kaynatın. 1 saatlik kaynatma işleminin ardından nohudun içerisine buz atarak soğumasını bekleyin. Böylelikle nohutlar hem kısa sürede yeniden soğumuş olacak hem de yumuşacık kıvama gelecekler. Bu şekilde nohutları geceden ıslatma derdi olmadan yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV