Yumurtanın kendisi, kabuğu derken bir de bunu deneyin. En yararlısını pek az kişi biliyor. İşte yararları!
Ramazan ayının da yaklaşmasıyla birlikte yumurta tüketimi artacak. Tok tutan, protein ve çeşitli vitamin ve mineral kaynağı yumurtayı haşladıktan suyunu dökmeyin... İşte Haşlanmış yumurta suyunun faydaları ve kullanım alanları...
Yumurta faydaları saymakla bitmemekle. Kalsiyum bakımından kabukları faydalı olan yumurtanın kullanım alanları şaşırtıyor. İşte haşlanmış yumurtanın bilmediğiniz kullanım alanları...
HAŞLANMIŞ YUMURTA SUYUNUN KULLANIM ALANLARI VE FAYDALARI
Uzmanlar tarafından sıklıkla tüketilmesi önerilen yumurta hem protein hem de kabuklarında bulunan kalsiyum açısında zengin ve doyurucu bir besindir. Yapılan son araştırmalara göre yumurtayı kaynattığınız su içerisinde yumurtanın kendisinde bulunan kalsiyumdan çok daha fazla kalsiyum içerdiği söyleniyor. Bu yüzden kemik erimesi ve kemik ağrısı gibi rahatsızlıklara iyi geldiği biliniyor. Uzmanlar yumurtayı haşladıktan sonra da suyundan faydalanabileceğinizin altını çiziyor.
Kaynak: Haber Global TV