Mutfaklarınız mis gibi koksun istiyorsanız deneyin! Pişmiş balığın kokusunu söküp atan doğal yöntem bulundu
Balık her ne kadar lezz bir yemek olsa da geride bıraktığı koku tadı kadar hoş olmuyor. Balık pişerken ağır bir koku yayar. Bu koku mutfaktaki yüzeylere yapışır ve uzun süre kalır. Ancak doğal yöntemlerden yardım aldığınızda bu kokuları hızlıca giderebilirsiniz.
Kış aylarında sevilerek tüketilen balık farklı çeşitleri ve pişirme yöntemleri ile pek çok kişinin severek tükettiği bir yemektir. Ancak balığın pişirme süreci bu kadar hoş olmuyor. Balık pişerken ağır bir koku yayıyor. Balığın kokusu ağır olmasıyla birlikte mutfaklarda saatlerce kalabiliyor.
Balık kokusunu geçirmek için oda spreyleri hiç bir etki göstermez. Balık kokusunun etrafa yayılmasının ardından kalıcılığı saatleri bulabiliyor. Balık kokusunu gidermek için doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz. Mutfaklarda saatlerce kalan balık kokusunu geçirmek için sadece birkaç dakikanızı ayırmanız yeterli olacak. İşte mutfaktaki balık kokusundan kurtulmanın püf noktası olan doğal yöntemler:
Karbonat: Karbonat da tıpkı kahve telvesi gibi koku hapsedici özelliğe sahiptir. Balık pişirdiğiniz tava gibi eşyaları karbonat kullanarak temizlemek bu ürünlerde kalıcı hale gelen balık kokusunun giderilmesini sağlar. Aynı zamanda mutfak tezgahına bırakacağınız 1 kase karbonat da kokuları hapsetmeye yardımcı olacaktır.