Soğan doğrarken göz yanmasına son! Bu yöntemle isteyen bir çuval soğanı bile ağlamadan soyabiliyor
Soğa hemen her tarifin içerisinde yer alan hem sağlıklı hem de lezzetli bir sebzedir. Ancak soğanın yemeklere konulurken hazırlanma süreci biraz acı vericidir. Soğan doğranırken gözleri yakar ve gözyaşları akıtmamıza neden olur. Soğan doğrarken ağlamamak için bu yöntemlerden yardım alabilirsiniz.
Türk mutfak kültüründeki en işlevsel ürünlerden biri soğandır. Soğan hemen her tarifin içerisinde bulunmasından dolayı sürekli soyup doğradığımız bir sebze. Fakat soğanı doğrarken çoğu kişinin gözleri yaşarmaya ve yanmaya başlıyor. Soğanın göz yakmaması için ise bazı doğal yöntemler var.
Mutfaklarda kullanabileceğiniz pratik bilgiler olan bu doğal yöntemler göz yakmadan soğan doğramanın püf noktası sayılıyor. Bu basit ama etkili yöntemler sayesinde soğanı 1 çuval da kullansanız gözleriniz yaşarmadan doğrayabileceksiniz. İşte göz yakmadan soğan doğramanın püf noktası: