Balı bu şekilde yiyenler felç kalma riski ile karşı karşıya! Bal yerken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur meğer buymuş
En sağlıklı besinler arasında yer alan balı tüketirken bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor. Bal yanlış şekilde tüketildiğinde pek çok rahatsızlığa neden olabiliyor. Bal tüketirken buna dikkat etmeyenler felç riski ile karşı karşıya kalıyor.
Bal yerken mutlaka ölçülü bir tüketim sağlamak gerekiyor. Düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilen bal yeterli miktarda tüketildiğinde vücut direncini güçlendiriyor. Enfeksiyonları temizleyen ve hastalıklardan koruyan balı olması gerekenden fazla tükettiğinizde ise sağlık sorunları ortaya çıkıyor.
Doğal bir şeker kaynağı olan balın fazla tüketilmesi tip-2 diyabet hastalığına neden olabiliyor. Kilo alımı ve ödem toplamaya da yol açan yüksek bal tüketimi sağlığımızı kötü etkiliyor.
Bal yerken dikkat edilmesi gereken bir diğer durum ise balın pastörize edilip edilmediği. Pastörize edilmeyen balın içerisinde botulinum toksini bulunuyor. bu toksin özellikle küçük yaşlardaki çocuklarda ve bebeklerde gıda zehirlenmesine neden oluyor. Ayrıca botulinum toksini felç bırakma tehlikesi taşıyor. Bu nedenle bal alırken pastörize edildiğinden emin olmak gerekiyor.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV