Mis gibi kokuyor! Damla sakızlı pastane usulü kurabiye yapmanın yolu
Damla sakızlı kurabiye yapmak, özellikle pastane usulü lezzet arayanlar için harika bir seçenektir.
Bu kurabiyeler, damaklarda bıraktığı eşsiz tat ve kıvamıyla oldukça beğenilmektedir. İşte size adım adım damla sakızlı pastane usulü kurabiye yapmanın püf noktaları:
Damla sakızı tatlılarda sıklıkla kullanılan lezzetlerden. Tatlılara eşsiz bir koku ve tat yaratan damla sakızı kurabiyelerin lezzetine lezzet katıyor. Damla sakızlı kurabiyeyi bir kez deneyenler bu tadı sürekli yapmak istiyorlar. Oldukça hızlı bir şekilde yapılan bu nefis kurabiyeyi mutlaka denemeniz gerekiyor.
MALZEMELER
2 su bardağı un
125 gram tereyağı veya margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
½ çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı damla sakızı
½ paket kabartma tozu
TARİF
Yoğurma kabına yağ ve pudra şekerini koyup karıştırın.
Nişasta, damla sakızı, kabartma tozu ve unu kontrollü bir şekilde koyarak ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun.
Kurabiyenin şekli için minik yuvarlaklar yapın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika (kontrollü olarak) hafif renk alana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Fotoğraflar: Youtube.com