Dışarıdaki gibi olmuyor demeyeceksiniz! Kabaran Pankek yapmanın yolu
Son yıllarda kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen pankek, lezzeti ve görselliği ile birçok kişinin favorisi haline gelmiştir.
Ancak evde yapılan pankeklerin dışarıda yenenler kadar lezzetli olmadığı düşüncesiyle karşı karşıya kalan birçok kişi bulunmaktadır. Bu durumda, doğru tarif ve tekniklerle evde de lezzetli pankekler yapmak mümkündür.
Lezzetli pankeklerin sırrı, doğru malzemeleri doğru ölçülerde kullanmak ve doğru pişirme yöntemini uygulamaktan geçmektedir. İşte size evde lezzetli pankekler yapmanız için pratik bir tarif:
PANKEK TARİFİ
Malzemeler
2 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
Yapılışı
Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alıp köpürtün.
Sonrasında yağ, süt, vanilyayı ekleyip karıştırın.
Yavaş yavaş unu ekleyin en son kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Karışım sıvı kalacak, ekstra un ilave etmeyin koyu olursa çatlama yapabilir. 2 su bardağı un bu malzemeye yeterli gelmekte.
Hazırlanan karışımı tavada pişirin. Ufak yuvarlaklar halinde döktüğünüz karışımın üzeri patlak patlak olduğunda ters tarafını çevirin.
Kaynak: Mynet