Aldığınız limonlar aynı gün küfleniyorsa bu yöntemi deneyin! Küflenmeden limon saklamanın sırı buymuş
Mutfaklarda yemeklerden içeceklere ve tatlılara her alanda kullandığımız limonlar çok sık kullanılmasına rağmen uzun süre muhafaza edilemeyen gıdalardır. Çabuk küflenen yapısı nedeni ile anında kullanılmayan limonlar genellikle küflenir. Ancak bu sorunun çaresi bulundu.
Kaynak: Haber Global TV
Yayınlanma:
Son Güncelleme
Limonlar gözenekli yapıları nedeni ile kısa süre içerisinde nem tutmaya ve küflenmeye başlarlar. Ne yazık ki bu limonun kendi yapısından kaynaklıdır ve önlemenin herhangi bir yolu yoktur.
Ancak yine de bu durumu geciktirmek için belirli uygulamalar yapabilirsiniz. Limonun nemli olmayan soğuk ve kuru ortamlarda muhafaza edilmesi küflenme sürecinin durdurulmasa bile ertelenebilmesini sağlar. Bu nedenle limonu buzdolabında saklamak daha sağlıklıdır. Ayrıca limonları dondurarak da uzun süre taze kalmalarını sağlayabilirsiniz.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV