1903'te postaya verilen kartpostal adrese 121 yıl sonra ulaştı

Ajans Bizim
İngiltere Yaşam Haberleri
1903'te postaya verilen kartpostal adrese 121 yıl sonra ulaştı

İngiltere’de 1903 yılında postaya verilen bir kartpostal, gönderildiği adrese 121 yıl sonra ulaştı.

Arkasında bir ren geyiği ve karla kaplı dağların yer aldığı Noel temalı kart, Ewart adında bir adam tarafından yazılmış. Noel temalı kart, geçen hafta Swansea Building Society'nin Cradock Street şubesine nihayet teslim edildi.

Çalışanlar, daha önce bu adreste yaşayan ve kartın gönderildiği Bayan Lydia Davies'in akrabalarını bulup kartı teslim etmeyi umduklarını belirtiyorlar.

Kraliyet Postası İdaresi, kartpostalın “bir asırdan fazla bir süredir postada kaybolmak” yerine “sisteme geri konulmuş” olmasının muhtemel olduğunu duyurdu.

Kartpostal, Ewart adında bir adam tarafından yazılmış ve “L”ye hitaben, belirtilmeyen bir ürünün “çiftini alamadığı için çok üzgün” olduğunu söylüyor. Ewart, “Çok üzgünüm ama umarım evinizde eğleniyorsunuzdur” diye ekliyor.

Ewart ayrıca kartın alıcısına “tren ücreti hariç cep harçlığı olarak yaklaşık 10 şilini (İngiltere'de sterlinden önceki eski para birimi) olduğunu, bu yüzden iyi durumda olduğunu” yazmış.

Ewart, Lydia'ya “Beni bayan Gilbert ve bayan John'a hatırlat, herkese sevgilerimle” diyerek bitiriyor.

Çalışanlar, alıcının yakınlarını bulmak amacıyla kartpostalı sosyal ağlarda paylaştı. 

Bu arada, West Glamorgan Arşivleri'nden Andrew Dully, F. Davies'in o dönemde eşi Maria ve altı çocuğuyla birlikte bu adreste yaşadığını tespit etti. 

BBC'ye konuşan Dully, “En büyükleri Lydia'ydı. “Bu kartpostal gönderildiğinde 16 yaşında olmalı” dedi.

1903'te postaya verilen kartpostal adrese 121 yıl sonra ulaştı - Resim : 1