Korkutan koronavirüs raporu ortaya çıktı: Yeni varyant bulaştığı insanların üçte birini öldürecek

koronavirüs İngiltere Boris Johnson
Korkutan koronavirüs raporu ortaya çıktı: Yeni varyant bulaştığı insanların üçte birini öldürecek

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın koronavirüs (Covid-19) yasaklarını kaldırma kararı hem ülkede hem de dünya genelinde gündem olmaya devam ediyor. Yasakların kaldırılmasına karşı çıkan İngiliz bilim kurulu üyelerinden uyarı geldi: Sıradaki varyant bulaştığı insanların üçte birini öldürebilir.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın yaklaşık 2 yıldır devam eden kısıtlamaları, “Covid-19’la yaşama stratejisi” kapsamında kaldırma kararını bugün açıklaması beklenirken, İngiliz bilim kurulu üyeleri (SAGE) tarafından Johnson’a bir rapor sunulduğu ortaya çıktı.

Sözcü'nün İngiliz Daily Mail gazetesinden aktardığı habere göre; bilim kurulu üyeleri Covid-19’un yeni varyantlarının çok sayıda ölüme sebebiyet verebileceğini bilimsel olarak açıkladı.

Raporda, “Omicron varyantının daha hafif olması sadece bir şans. Yetkililer virüs ortadan kalkmış gibi davranamaz” ifadesi kullanıldı. Hazırlanan raporda, Covid-19 kısıtlamalarının erken kaldırılmasının yeni ve daha ölümcül bir varyanta sebebiyet verebileceği de kaydedildi.

“ÖLÜM ORANI YÜZDE 35’E ÇIKABİLİR”

Bilim kurulu üyeleri tarafından hazırlanan raporda, “Covid-19’un ve gelecekteki varyantların uzun vadedeki etkileri henüz bilinmediği için kısıtlamalar devam etmeli. Sıradaki Covid-19 varyantı bulaştığı insanların üçte birini öldürebilir” denildi.

Bilim kurulu üyelerinin tartıştığı raporlardan birinde ise Covid-19’un insanları öldürme oranının yüzde 10 seviyelerinde olduğu belirtilirken MERS virüsü gibi bir salgının ortaya çıkmasında ise virüsün öldürme oranının yüzde 35 seviyelerine çıkabileceği öne sürüldü.

Kaynak: Haber Global TV

İngiltere Başbakanı Boris Johnson koronavirüs Yeni varyant