Cansız bedeni evinde bulunmuştu… Friends'in yıldızı Matthew Perry'nin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı

Haber Merkezi
Magazin Haberleri
Cansız bedeni evinde bulunmuştu… Friends'in yıldızı Matthew Perry'nin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı

Los Angeles Polisi, Friends dizisinin yıldızı Matthew Perry'nin hayatını kaybetmesinin ardından bir soruşturma başlattı. Perry'nin, ölümüne neden olan reçeteli ilacı nasıl aldığı araştırılıyor.

Bir dönemin fenomeni haline gelen ve dünya çapında milyonlarca hayrana sahip olan Friends dizisinin ünlü yıldızı Matthew Perry, geçtiğimiz ekim ayında hayatını kaybetmişti. 

Cansız bedeni evinde bulunmuştu… Friends'in yıldızı Matthew Perry'nin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı - Resim : 1

Perry'nin ölümü sevenleri ve hayranları için şok etkisi yaratırken aylar sonra polisten soruşturma haberi geldi.

Matthew Perry'nin anestezik ketaminin akut etkileri nedeniyle ölümünden altı ay sonra, Los Angeles polis departmanı (LAPD) ve Uyuşturucuyla Mücadele İdaresi (DEA), Friends yıldızının reçeteli ilaçları nasıl aldığını araştıran ortak bir soruşturma başlattı. 

Cansız bedeni evinde bulunmuştu… Friends'in yıldızı Matthew Perry'nin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı - Resim : 2

Perry, 28 Ekim 2023'te 54 yaşında Pacific Palisades'teki evindeki jakuzide ölü olarak bulundu. Los Angeles adli tabibinin açıklamasına göre midesinde, bazen depresyon tedavisinde kullanılan eser miktarda ketamin bulundu.

Ancak otopsi, kanında genel anestezi sırasında kullanılan seviyelere benzer ketamin düzeyleri buldu. Otopsi raporunda, "Ölüm sonrası kan örneklerinde yüksek seviyelerde ketamin bulunması halinde, ana ölümcül etkiler hem kardiyovasküler aşırı uyarılma hem de solunum depresyonundan kaynaklanacaktır" denildi.

LAPD ve DEA şimdi, aktörün sisteminde ve genel olarak nasıl yüksek düzeyde ketamine sahip olduğunu araştırıyor. 

Cansız bedeni evinde bulunmuştu… Friends'in yıldızı Matthew Perry'nin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı - Resim : 3

Adli tıp doktoruna göre Perry, ölümünden önceki günlerde anksiyete ve depresyon nedeniyle ketamin infüzyon tedavisi görüyordu. Bilinen son infüzyonu bir buçuk hafta önceydi. Bu da otopside sisteminde bulunan ketaminin prosedürden kaynaklanmadığı anlamına geliyordu.

Cansız bedeni evinde bulunmuştu… Friends'in yıldızı Matthew Perry'nin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı - Resim : 4

2022 tarihli anı kitabı Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing'de Perry, 14 yaşında başlayan madde bağımlılığıyla ilgili uzun geçmişini anlattı. Günde beş düzine kadar hap tükettiğini yazdı.

Adli tıp doktoruna göre, öldüğü sırada 19 aydır ayıktı ve vücudunda başka uyuşturucu madde bulunmadığını ve evinde uyuşturucu ya da uyuşturucu kullanma gereçlerinin bulunmadığını belirtti.

Matthew Perry'nin ölümünden sonra eski bir kız arkadaşı da Perry ile çalışan doktorların soruşturulması çağrısında bulunmuştu.