Mutfak Hikayeleri

Sahrap Soysal ile "Mutfak Hikayeleri", her pazar saat 16.15’te Haber Global'de ekrana geliyor.

Bitmek bilmeyen enerjisiyle Sahrap Soysal, ülkemizin farklı köşelerinde izleyicilerin karşısına çıkıyor. Yemeklerin hikayelerini, şehirlerin kültürünü, tarihini ve değişimini “Mutfak Hikayeleri”nde izleyenler ile paylaşarak, şehir turizmine katkı sağlıyor. Soysal, ziyaret ettiği illerde o şehrin önde gelen isimleriyle yörenin yemeklerini birlikte yapıp, tadına bakıyor. Soysal, sosyal meselelere de dikkat çekiyor. Özellikle üreten kadına destek konusunu öne çıkarıyor.

Sahrap Soysal üyesi olduğu FAO’nun (Gıda ve Tarım Örgütü) başlattığı “Sosyal Gastronomi” hareketi ile evlerde gıda israfının nasıl önleneceği hakkında bilgiler veriyor. İzleyicilerin kendi mutfaklarında nasıl ekonomi yapabileceklerinden bahsediyor. Soysal, Sayın Emine Erdoğan’ın öncülüğünü yaptığı, Cumhurbaşkanlığı Himayesinde çıkarılan “Türk Mutfağı” isimli, kendi tariflerinin de yer aldığı kitaptan, mutfağımızın ne kadar zengin ve her yemeğimizin nasıl farklı bir hikayesi olduğunu anlatıyor.

Soysal programda, geleneksel Türk mutfağından örnekleri, yöre mutfaklarını konukları ile paylaşırken, muhteşem enerjisi ile ekran başındakilerin hem damaklarına hitap ediyor hem de sohbeti ile izleyenlerin günlerine neşe katıyor.

Programın kaçırdığınız bölümlerini ve özel bölüm videolarını youtube.com/haberglobal  sayfasından izleyebilirsiniz.

Sahrap Soysal hakkında

1959, Gümüşhane doğumlu. 1983 yılında ODTÜ Kimya Bölümü’nden mezun oldu. 1989-1990 yılları arasında Londra’da İşletme, Pazarlama ve Halkla İlişkiler programlarını tamamladı. 1993’te Almanya’da Mühendislik Sigortaları ve Genel Sigortacılık eğitim seminerine katıldı.

1999-2000 yılları arasında mahmure.com’da “Anne ve Çocuk” köşesini hazırladı. 2000-2002 yıllarında Kanal D’de Sabah Şekerleri programında “Sahrap Abla” köşesini hazırladı ve sundu.

2001 -2003 yılları arasında Kanal D’de “Mutfakta Keyif” programını hazırladı ve sundu. 2002 yılında Doğan Yayın Grubu gazetelerinde, yemek eki dergilerinde yayın danışmanı ve editör olarak çalıştı. Parents, Gezgin, Seninle dergileri için özel yemek sayfaları hazırladı. Kelebek gazetesinde “Bir Yemek Masalı” köşesini yazdı. 2003 yılında Hürriyet Almanya için “Sahrap Soysal ile Ziyafet” dergisini hazırladı.

“Bir Yemek Masalı”, “Anne Ben Acıktım”, “Sevgilim Akşama Ne Pişirdin”, “Derviş Sofraları”, “Anadolu Lezzet Dolu”, “Her Eve Lazım Salata ve Mezeler”, “Kalaylı Kaplarda Alaylı Yemekler”, “Labneli Lezzetler” ve “Zeytinli Yemekler” adlı sekiz adet yemek kitabı yazdı.

Soysal, “Bir Yemek Masalı” kitabıyla Uluslararası Gourmand yemek kitapları yarışmasında dünya birinciliği kazandı. “Derviş Sofraları” isimli kitabıyla yemek kültür tarihi dalında Londra ve Frankfurt Kitap Fuarları’nda ödül aldı. 2005’te TRT 1’de yemek kültür programı sunuculuğu, 2007’de “Her Eve Lazım” program sunuculuğu, 2011’de “8 Numarada Şenlik Var” program sunuculuğu, 2012-2016 yıllarında Star TV yemek programı sunuculuğu, 2016-2018 yılları arasında da Kanal D’de yemek programı sunuculuğu yaptı.

Sahrap Soysal, 20 Mart 2022 tarihinden itibaren Haber Global’de “Mutfak Hikayeleri” programıyla seyirci ile buluşuyor.

Evli olan Soysal, Mehmet ve ikiz Hasan ile Ömer’in annesidir.