Sezen Aksu dolandırıcıların ağına düştü

HABER MERKEZİ
Magazin Haberleri Dolandırıcılık yöntemleri Gündem haberleri

Ünlü sanatçı Sezen Aksu, dolandırıcıların tuzağına düştü. Kendini Beyoğlu Belediye Başkan yardımcısı olarak tanıtan dolandırıcı Aksu'dan kimsesiz çocuklara yardım kampanyasına bağış vaadiyle tam 220 bin lira para aldı.

Sezen Aksu, telefon dolandırıcısı mağduru olan ünlüler kervanına katıldı. Geçen hafta kendisini Beyoğlu belediye başkan yardımcısı olarak tanıtan dolandırıcı, Aksu’ya belediye olarak kimsesiz çocuklar için bağış kampanyası düzenlediklerini söyledi ve ünlü sanatçıdan kampanyaya destek olmasını istedi.

Sözde kampanyaya 420 bin lira bağış yapmayı kabul eden Sezen Aksu, vaat ettiği paranın yarısını dolandırıcının verdiği IBAN'a gönderdi.

Durumdan şüphelenen sanatçının asistanı, Beyoğlu Belediyesi’ni arayınca gerçek ortaya çıktı. İddia edildiği gibi bir bağış kampanyası olmadığını öğrenen ünlü sanatçı soluğu karakolda aldı. Arandığı numara ve parayı yatırdığı IBAN'ı polisle paylaşan Aksu, dolandırıcılardan şikayetçi oldu.

Haber Global’e konuşan Sezen Aksu’nun asistanı, gerekli şikayetlerin yapıldığını ve suçluların yakalanmasını beklediklerini ifade etti.