Ajanda

Benan Kepsutlu’nun hazırladığı “Ajanda”, Haber Global'de pazar saat 12.00'de ekrana geliyor. 

Türkiye ve dünya gündeminin çarpıcı başlıkları, yerinden hazırlanan haber dosyalarıyla izleyicilere sunuluyor.

Ajanda Ekibi'nin geçen sezon yerinden hazırladığı dosyalarda; Rusya'nın Ukrayna'daki hedeflerinden Odessa'nın sınırı Galat'a gidip gelişmeler de aktarıldı, Bosna Hersek'te binlerce kişinin katledildiği modern tarihin en uzun kuşatmasında kaçış güzergahı olarak kullanılan "Umut Tüneli"ne girilip savaşın izleri de görüntülendi, Avrupa'nın her noktasından binlerce turistin akın ettiği Saray Bosna'daki kayak merkezlerine de gidildi, Sibirya soğuklarının Türkiye'ye gelmesiyle Sibirya'ya gidilip Sibiryalıların kışını ve aldıkları önlemleri yerinde gözlemlendi.

Türk ve yabancı siyasetçilerin magazin dünyası ve haftalık olarak dış basında Türkiye hakkında çıkan haberler “Ajanda”da ekrana taşınıyor.

Haber Global'de ekrana gelen “Ajanda” programı, 2022 yılının Nisan ayında, “Taliban liderlerini yetiştiren Medrese” haberi ile Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri'nde “TV Haber Araştırma” dalında ödüle layık görüldü. “Taliban liderlerini yetiştiren Medrese” haberinde, Ağustos ayında Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban’ın yetiştirildiği yer olan Hakkani medresesi dünya televizyonlarında ilk defa ekrana getirildi. Dosyanın içerisinde örgütün lideri Sulamu Hakkani ile de röportaj yapıldı.

Programın kaçırdığınız bölümlerini ve özel bölüm videolarını youtube.com/haberglobal sayfasından izleyebilirsiniz.

Benan Kepsutlu hakkında

Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler Bölümü’nü ve Yeditepe Üniversitesi Radyo TV Sinema Bölümü'nü bitirdi. 1991 – 2001 yılları arasında İtalyan Kültürü bitirerek, aynı yıllar aralığında İtalya Modena’da Romenica okulunda İtalyanca dil eğitimini tamamladı. Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü'nde Yüksek Lisans yaparak Ortadoğu konusunda uzmanlaştı. Kepsutlu, Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Ortadoğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktorasına özel öğrenci statüsünde devam etmiştir.

Gazeteciliğe 1999 yılında TRT Ankara Haber Merkezi'nde adım attı. 2002 TV-8 haber merkezindeki tecrübesinden sonra, Mehmet Ali Birand yönetiminde Kanal D Haber ve CNN Türk’te muhabirlik yaptığı dönemde, televizyon haberciliği eğitimi almak üzere Londra’da BBC News’e kabul edildi. Kepsutlu, TRT Türk’ün Erbil bürosunu kurdu ve ilk temsilcisi oldu. 2010’da Haber Editörü ve Program Sunucusu olarak Habertürk’e transfer oldu. Muhabir ve sunucu olarak görev yaptığı dönemde 30’a yakın “Dünya’da İlk” ve “Türkiye’de İlk” olarak yayınlanan habere ve dosya habere imza attı.

Açıldığı ilk dönemde A Haber’de sabah kuşağını hazırlayıp sundu ve 2010 yılından itibaren, Habertürk’te Ajanda Programı’nın yapımcılığı ve sunuculuğunun yanı sıra, haber spikerliği ve editörlük görevlerini de üstlendi. Gazetecilik görevi gereği İsrail, Filistin, Irak, Gürcistan, Afganistan, Pakistan, Suriye, Mısır’da savaş dönemlerinde çalışan Kepsutlu, Ermenistan, İngiltere, İtalya, Hollanda, İsviçre, Yunanistan, Malezya ve Kırgızistan'da gibi yirmiyi aşkın ülkede kritik süreçlerde görevler yaptı. Türkiye ve dünya çapında pek çok liderle özel röportajlar gerçekleştirdi.

Benan Kepsutlu 2015 yılında Yeditepe Üniversitesi’nde akademik hayata da adım attı. 2016 – 2021 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Yeni Medya bölümlerinde lisans ve yüksek lisans öğrencilerine ders verdi.

Kepsutlu 2016 yılından beri NATO tatbikatlarının Stratejik İletişim ve Medya danışmanı olarak görevine devam etmektedir. Bu dönemde Kepsutlu’nun akademik çalışması olan “ABD’nin Ortadoğu Politikası: 90’dan Günümüze Başkan’dan Başkan’a”, ilk kitabı olarak yayınlandı. Kepsutlu’nun “Arşivde Saklı Kalan İtiraflar” isimli kitabı Türk Arşivciler Derneği’nin tarihinde ödül verdiği ilk ve tek kitap olmuştur.

Eylül 2021’de Haber Global ailesine katılan Kepsutlu, her pazar 12.00'de Ajanda programıyla izleyici karşısına çıkıyor.