EURO 2020

EURO 2020

2020 yılında yapılması planlanan ancak koronavirüs salgını nedeniyle 2021 yazına ertelenen 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020), 12 ülkenin ortak ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Resmi adının ve ev sahiplerinin aynı kalacağı açıklanan turnuvaya ev sahipliği yapacak ülkeler şöyle:

İtalya, Azerbaycan, Hollanda, Macaristan, Rusya, Danimarka, İngiltere, İskoçya, İspanya, İrlanda Cumhuriyeti, Almanya, Romanya

Turnuva 11 Haziran'da İtalya ile Türkiye arasında, Roma'da oynanacak açılış maçıyla başlayacak.

EURO 2020 MAÇLARI NEREDE OYNANACAK?

A Grubu'nda maçlar Roma (İtalya) ve Bakü (Azerbaycan)'de, B Grubu'nda maçlar Saint Petersburg (Rusya) ve Kopenhag (Danimarka)'da, C Grubu'nda maçlar Amsterdam (Hollanda) ve Bükreş (Romanya)'te, D Drubu'nda maçlar Londra (İngiltere) ve Glasgow (İskoçya)'da, E Grubu'nda maçlar Bilbao (İspanya), Dublin (İrlanda Cumhuriyeti)'de, F Grubu'nda maçlar Münih (Almanya) ve Budapeşte (Macaristan)'de oynanacak.

Şampiyonada son 16 turuna Amsterdam, Bilbao, Bükreş, Budapeşte, Kopenhag, Dublin, Glasgow ve Londra; çeyrek finallere ise Bakü, Münih, Roma ve Saint Petersburg şehirleri ev sahipliği yapacak. Yarı final maçları ise Londra'da oynanacak.

EURO 2020 FİNAL MAÇI İNGİLTERE'DE OYNANACAK

UEFA'nın ilk etapta Brüksel'de oynatmayı planladığı final maçı, burada devam eden stadyum inşaatının gecikmesi üzerine İngiltere'ye alındı. Final mücadelesi, 12 Temmuz'da Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanacak.