Başbakan Johnson'ın İngiltere'nin Euro 2020'yi kazanması durumunda planı ortaya çıktı

İngiltere İtalya Boris Johnson EURO 2020
Başbakan Johnson'ın İngiltere'nin Euro 2020'yi kazanması durumunda planı ortaya çıktı

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) yarı finalinde İngiltere'nin Danimarka'yı, İtalya'nın ise İspanya'yı yenerek elemesiyle finale yükselmesi ülkelerinde sevinç yaşatırken, İngiltere Başbakanı Boris Johnson pazar günü oynanacak final maçında İtalya'yı yenmeleri durumunda planını açıkladı

İngiltere ile İtalya arasındaki final mücadelesi, 11 Temmuz Pazar günü Wembley Stadı'nda TSİ 22.00'de oynanacak. 1966 Dünya Kupası'ndan sonra ilk kez bir kupa kazanmak isteyen İngiltere'de Başbakan Boris Johnson, İngiltere'nin pazar günü oynayacağı Euro 2020 finalinde İtalya'yı yenmesi durumunda resmi tatil ilan edilmesi çağrısında bulunmayı planlıyor. 

İngiltere'nin Avrupa şampiyonu olması durumunda banka tatili ilan edip edemeyeceği sorulunca Johnson, "Bence bu kadere meydan okumak olur; önce bir sonucu görelim" dedi.

Johnson'ın sözcüsü daha sonra, "Pazar günkü maçın sonucunu tahmin etmek istemiyorum. Tabii ki İngiltere'nin finali kazanmasını istiyoruz ve planlarımızı ona göre yapacağız" diye konuştu.

Downing Street kaynakları pazar günkü maçın bitiş saatinin pazartesiyi tatil etmek için çok geç olacağını, ancak uygun bir plan hazırlamaya çalıştıklarını belirtti.

1990 Dünya Kupası üçüncülük maçında, Euro 2012 çeyrek finalinde ve 2014 Dünya Kupası ve Euro 1980 grup aşamasında kazanan hep İtalya oldu. İngiltere, resmi maçlarda İngiltere'yi bir kez yendi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2020 İngiltere İtalya Boris Johnson