Son Dakika Dolar ve Euro'da son durum

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekonomi haberleri son dakika döviz EURO 2020
Son Dakika Dolar ve Euro'da son durum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası verdiği mesajlar sonrası döviz kurunda sert düşüş yaşandı. 21 Aralık Salı günü ise dolar ve euro'daki sert dalgalanma sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası verdiği mesajlar döviz kurunda sert düşüş yaşanmıştı. Dövizdeki sert dalgalanmalar 21 Aralık Salı 2021 tarihinde de hareketliliğini sürdürüyor.

DOLAR BUGÜN KAÇ TL?

Bu sabaha 11 TL seviyelerinde başlayan kur sert dalgalanmaların sonucunda yönünü yeniden yukarı çevirerek 14.14 TL'yi aşmıştı. Saat 16:00 itibariyle ise dolar 13 Liradan işlem görüyor.

(Anlık veriler için tıklayın)

 

EURO NE KADAR?

Euro 21 Aralık Salı sabahına 12 TL'den başlayan kur saat 16:00 itibariyle 14.80 liradan alıcı buluyor.

(Anlık veriler için tıklayın)

 

 

 

(Anlık veriler için tıklayın)

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bankada TL mevduatı olarak parası bulunan vatandaşların kur endişesini ortadan kaldıracak yeni araçların devreye alınacağını duyurmuştu.

Erdoğan, "İnsanlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak. Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını TL'den dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

döviz cumhurbaşkanı erdoğan son dakika EURO 2020 ekonomi haberleri