Trump'a şok, Harris öne geçti

abd seçimleri Kamala Harris donald trump ABD Dünya haberleri Gündem haberleri Cumhuriyetçiler Joe Biden Amerika Birleşik Devletleri ÖZEL HABERLER
Trump'a şok, Harris öne geçti

ABD'de, Başkanlık seçiminin en kritik aşamalarından olan ikinci münazara gerçekleştirildi. Trump-Harris tartışmasından, Harris'in güçlenerek çıktığı gelen kulis bilgiler arasında. Polymarket’e göre ise münazara sonrası Harris yüzde 46,8’den yüzde 49,1’e yükselirken, Trump yüzde 51,7’den yüzde 49,1’e geriledi.

ABD'deki Başkanlık ve Kongre seçimlerine iki aydan az bir zaman kala en kritik münazara ABC televizyonunda gerçekleştirildi. İki adayın da ekonomiden, dış politikaya plan ve stratejilerini ortaya koyduğu münazara sonrası Demokratların adayı Kamala Harris'in öne geçtiği iddia edildi. Öte yandan ABD basınında yer alan haberlere göre Demokrat Parti'nin adayı Kamala Harris, Birleşik Devletler seçim tarihindeki en büyük bağış kampanyasına da imza atmış durumda. Harris yalnızca geçtiğimiz ay 300 milyon dolar bağış toplarken, bu rakam eski Başkan ve Cumhuriyetçi Parti'nin de mevcut Başkan adayı Donald Trump'ın topladığı rakamın iki katından daha fazla. Trump takımında rakip adaya yapılan bağışların çok yüklü olmasından kaynaklı bir endişe olduğunu da dile getiren basın kuruluşları; Harris'in şu ana kadar 550 milyon doların üzerinde rekor bir bağış rakamına ulaştığının altını çiziyorlar.

Trump'a şok, Harris öne geçti - Resim : 1
Demokrat Parti'nin adayı Kamala Harris'in Birleşik Devletler Başkanlık seçim tarihindeki en büyük bağış kampanyasına imza attığı ifade edilmekte.

HARRİS ÖNE GEÇİYOR!

Birleşik Devletler medyasında “böylesine büyük bir bağış seçimi kazandıracak mı?” sorusu sorulurken ABD Kongresi'ne yakınlığıyla bilinen ve Kongre'den kulis ve bilgiler geçen The Hill yayın organı ise ülke genelindeki son anketlerde Trump'ın 1,5-2 puan öne geçmeye başladığını iddia etti.  Florida Eyaleti olmak üzere kritik 7 eyalette Trump'ın Harris'in önüne geçmesi dolayısıyla Demokratların bir strateji kuramadığını da dile getiren yayın organında “Başkan Joe Biden adaylıktan çekilip yerine Kamala Harris'i gösterdiğinde yaratılan yeni stratejinin bir alternatifi bulunmuyor” yorumuna yer verildi.

ANKET SAVAŞLARI 

Ancak münazara sonrası Harris'in öne geçtiği de iddialar arasında. Trump-Harris tartışmasından Harris'in biraz güçlenerek çıktığı, Trump’ın 4 puan ilerisinde olan Harris'in artık öne geçtiği gelen kulis bilgiler arasında. Betfair, münazara öncesinde Trump lehine yüzde 51,5’e yüzde 46,3 destek olduğunu gösterirken, şimdi Harris lehine yüzde 51’e yüzde 47,2 göstermesi dikkat çeken ayrıntılardan. Polymarket’e göre ise Harris yüzde 46,8’den yüzde 49,1’e yükselirken, Trump yüzde 51,7’den yüzde 49,1’e geriledi. CNN anketine göre de izleyicilerin yüzde 63’ü münazaranın galibinin Harris olduğu görüşünde. 

Trump'a şok, Harris öne geçti - Resim : 2
ABD halkının seçimdeki önceliği ekonomi olacak. Ülke basınındaki yorumlara göre Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump'ın eli bu konuda rakibine kıyasla çok daha güçlü.

EKONOMİ BELİRLEYECEK

Münazara sonrası kulislerden yansıyan bir bilgide Trump'ın agresif bir stratejiye geçiş yapacağı yönünde. Seçim gününe kadar Trump'ın vergilendirme, göçmenler ve sağlık reformu konularıyla Harris'in üzerine gideceğini tahmin edilirken, “Harris bu konularda ABD halkının savunduğu pozisyondan çok daha liberal konumda ve bu konum ile geçmiş uygulamaları öfkeli ABD'lileri uzaklaştırma riskine sahip” yorumları yapılıyor. 

[email protected]

 

Kaynak: Web Özel